Ministrul Sănătății: Starea de alertă ar putea fi prelungită și după 15 iunie

Ministrul Sănătății: Starea de alertă ar putea fi prelungită și după 15 iunie

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, spune că decizia de prelungire a stării de alertă depinde de evoluția pandemiei de coronavirus, de apariția unor noi focare și de faptul că încă există transmitere comunitară a virusului.

Până în 15 iunie încă suntem în stare de alertă, iar evoluția din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prelungirea sau nu a stăriii de alertă. Dacă nu o să mai fie stare de alertă o să avem relaxare, deși mi-e greu să cred acest lucru. Ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă, având în vedere și evoluția, focarele noi și faptul că încă avem o transmitere în comunitate”, a declarat ministrul Tătaru.

Ieri a fost a treia zi la rând când s-a înregistrat un număr mare de noi cazuri. Au fost confirmate oficial 189 de îmbolnăviri, față de 187 în ziua precedentă, în condițiile în care au fost făcute cu 5.000 de teste mai puțin.

“Din previziunile noastre, în toată perioada verii, vom mai avea o transmitere comunitară, virsul nu dispare deodată. (…) Odată cu încălzirea, putem spune că tot ce înseamnă aeroflora dispare un pic mai repede sau suprafețele nu mai fac acea transmitere pe care o făceau și până acum. Această transmitere pe suprafețe era una de 10-15%, restul era o transmitere prin aer”, a mai adăugat Nelu Tătaru.

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*