MIS Grup a depus ofertă pentru modernizarea Palatului de Justiție Cluj, lucrare de peste 70 mil. euro
Trei asocieri de companii au depus oferte de participare la licitația pentru atribuirea lucrărilor de modernizare a clădirii Palatului de Justiție Cluj. Prima dintre ele are ca lider compania bistrițeană M.I.S Grup.
Valoarea estimată a lucrărilor de proiectare și execuție este de 353,45 milioane de lei, iar durata de implementare este stabilită la 36 de luni. Construcția existentă este alcatuită din trei tronsoane, cu regim de înălțime diferit și o suprafață desfășurată totală de 23.605 mp.
Cele trei asocieri de companii interesate de adjudecarea acestui contract sunt:
- Asocierea Mis Grup (lider) – Aqua Serv – KESZ Construcții România – SDC Proiect – KESZ Epito Zrt, cu subcontractanții M&M Design, Idea Install, Columna Consult, M Install și SDC Consulting Engineers;
- Asocierea Bog’Art (lider) – Athenaeum Construct – Popp & Asociații, ACI Cluj – UTI Construction and Facility Management – Electroproiect, având ca subcontractant compania Schindler România;
- Asocierea Construcții Erbașu (lider) – Concelex – Cubicon Invest – Euras, cu subcontractanții Sion Solution, Coneco România, CSP Proiect Line și Schindler România.
Cele trei oferte se află în etapa de evaluare financiară și tehnică, ce are termen-limită stabilit la 30 august 2024. Conform Caietului de sarcini, vor fi realizate lucrări de desfacere a pereților existenți și realizarea unora noi, modificarea dimensională/umplerea/ deschiderea unor noi goluri pentru ferestre și usi, reamenajarea zonelor de acces în clădire, realizarea unor noi scări de circulație interioară, montarea unor instalații suplimentare de lifturi, schimbarea de destinație a zonei de Penitenciar în zonă de Birouri, refacerea integrală a acoperișului, reamenajarea curților interioare, precum și demolarea extinderilor ulterioare construcției inițiale, cu regim de înălțime P (Parter). Totodată, este necesară realizarea tuturor măsurilor de siguranță la incendiu, pentru întreg ansamblul, iar din punct de vedere energetic și al sustenabilității, se impune realizarea unui audit energetic, în urma căruia să fie luate măsuri de reducere a consumului de energie. În plus, este necesară restaurarea și conservarea componentelor artistice și readucerea clădirii la forma și volumetria inițiale, recuperarea imaginii originale, având în vedere faptul că ansamblul a fost construit între anii 1900-1902 și reprezintă o etapă deosebit de importantă a patrimoniului arhitectural istoric al orașului. Pe lângă aceste lucrări, tema de arhitectură propune construcții noi amplasate în curțile interioare 4 și 5. În curtea 3 sunt propuse panouri fotovoltaice, care se vor monta pe acoperișul copertinelor noi.