MIS Grup și Frasinul luptă la baionetă pentru bazinul de înot din Sângeorz-Băi

MIS Grup și Frasinul luptă la baionetă pentru bazinul de înot din Sângeorz-Băi

Două companii mari de construcții din județ duc o bătălie acerbă pentru lucrările de construire a bazinului de înot din Sângeorz-Băi, o investiție de cca. 11 mil. lei, finanțată prin Compania Națională de Investiții (CNI).

Licitația a fost câștigată de MIS Grup, în asociere cu Arhicris Logistic SRL și Kesz Construcții România SRL. În 16 iunie a.c., competitorul Frasinul (în asociere cu Construcții Erbașu și Moldproiect ASD) a contestat la CNSC rezultatul licitației și a cerut anularea lui. MIS Grup, în replică, a solicitat respingerea contestației Frasinul, ca fiind nefondată.

În data de 7 iulie a.c., CNSC a decis să admită contestația depusă de Frasinul în contradictoriu cu Compania
Națională de Investiții, a anulat rezultatul licitației și a obligat CNI la reevaluarea ofertei depuse de câștigătorii inițiali. Procedura va fi finalizată în termen de 15 zile de la primirea deciziei CNSC. Această decizie a putut fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare, lucru pe care, cel mai probabil, avocații MIS Grup l-au făcut.

Cele două companii, MIS Grup și Frasinul, se află în Top 3 constructori bistrițeni după veniturile din ultimii ani și au lucrări de anvergură atât în județ cât și în țară.

Bazinul de înot de la Sângeorz Băi va fi construit pe un teren cu suprafața totală de 11.091 mp și va avea un regim de înălțime S+P+E, cu o suprafață totală utilă de 2234 mp. La subsolul clădirii vor fi amenajate spații tehnice (centrală termică, centrală ventilatoare, atelier mecanic, 2 bazine de compensare, depozit tratare apă și depozit lemne). Parterul va găzdui recepția, vestiare, grupuri sanitare, dușurile, cabinetul de prim ajutor, sala cu bazine, spații de depozitare, holurile de acces și un birou. La etaj urmază să fie amenajată o sală pentru un restaurant, sală pentru masaj și o saună.

Finanțarea pentru realizarea acestui proiect se va din bani de la Guvern, prin Compania Națională de Investiții, iar valoarea estimată a proiectului este de 11 mil. lei.

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*