MIS Grup și partenerii săi avansează cu lucrările la Sala Polivalentă din Brașov

MIS Grup și partenerii săi avansează cu lucrările la Sala Polivalentă din Brașov

Lucrările la Sala Polivalentă din Brașov se derulează conform graficului, în acest moment fiind în desfășurare etapa de turnare a fundațiilor și armare a stâlpilor – a declarat Allen Coliban, primarul Brașovului.

“Am făcut ieri o vizită în teren, pe șantierul viitoarei Săli Polivalente a Brașovului. Suntem la 10% stadiu de execuție și suntem în grafic cu lucrările. Până la sfârșitul lunii iunie se va finaliza această etapă, după care se va trece la lucrările de turnare a pereților și stâlpilor pentru primul nivel (subsolul), astfel încât, până la sfârșitul acestui an, tot ceea ce înseamnă zona suprafețe de joc, vestiare, parcare, spații anexă, bazine de apă să fie finalizate. Este o investiție care avansează, a început în septembrie anul trecut, cu o durată totală de 36 de luni; în septembrie 2025 ar trebui să fie gata. Este foarte important că a fost finalizată etapa de realizare a piloților care vor constitui baza fundațiilor și că această etapă, care este cea mai riscantă, cea care poate să dea naștere la cheltuieli și la lucrări neprevăzute, s-a încheiat cu bine. Acum suntem în faza de de fundație și se văd deja primii stâlpi.” – a spus primarul Coliban.

Conform primarului, până în acest moment constructorii au realizat lucrări de terasare, turnarea celor 1.915 de piloți forați cu diametre între 500 și 600 de mm și cu o lungime de până la 15 metri, la o adâncime maximă de forare de 21,5 metri. În acest moment se lucrează la armarea, cofrarea și turnarea fundațiilor, precum și la armarea celor 253 de stâlpi de rezistență, lucrările fiind programate să se încheie la sfârșitul lunii iunie.

Durata de construire a sălii este de 36 de luni de la data ordinului de începere a lucrărilor, respectiv din 16 septembrie 2022. Valoarea lucrărilor este de 356,7 milioane de lei, din care cea mai mare parte este acoperită de CNI. Primăria Brașov va suporta 3,5% din cheltuieli.

Lucrările sunt realizate, în urma licitației organizate de CNI, de Asocierea MIS Grup, Electrogrup și Energosteel ART.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*