Modernizarea drumului Șieu-Posmuș-Teaca-Ocnița a ajuns în fază finală

Modernizarea drumului Șieu-Posmuș-Teaca-Ocnița a ajuns în fază finală

Constructorul MIS Grup va închide curând șantierul de pe DJ 173, pe tronsoanele Șieu – Posmuș – Teaca și Teaca – Ocnița, în total 25,6 km, lucrările fiind aproape gata – anunță Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

”Ne apropiem de finalizarea lucrărilor de modernizare a Drumului Județean 173 Șieu – Teaca – Ocnița [25,66 km]. S-a început trasarea marcajelor rutiere pe tronsonul Teaca – Ocnița, iar în curând se va merge pe drum bun dintr-un capăt în altul al DJ 173”, a spus Moldovan.

Lucrările de modernizare a tronsoanelor de drum respective au vizat: stabilizarea terenului, adăugarea unor straturi de fundație din balast, a unor straturi de bază din piatră spartă, amenajarea a 97 de drumuri laterale, amenajarea a 380 de accese la proprietăți, rigole carosabile, drenuri cu cămine de vizitare, ziduri de sprijin, lucrări de consolidare, siguranța circulației, indicatoare și marcaje rutiere (868 de indicatoare rutiere, 27 de borne kilometrice și 234 de borne hectometrice). Valoarea lucrărilor efectuate a depășit 10 mil. de euro.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*