Modificări la IMM Invest. Ce companii sunt neeligibile

Modificări la IMM Invest. Ce companii sunt neeligibile

Senatul a decis că IMM-urile din sectoarele/domeniile intermedieri financiare și asigurări, tranzacții imobiliare nu sunt eligibile pentru acordarea de garanții în cadrul Programului IMM Invest.

În forma inițială, programul IMM Invest, legiferat în anul 2017, prevedea că “Nu sunt eligibile pentru acordarea de garanții în cadrul programului întreprinderile mici și mijlocii din sectoarele/domeniile: intermedieri financiare și asigurări, tranzacții imobiliare, activități de jocuri de noroc și pariuri, producție sau comercializare de armament, muniții, explozibili, tutun, alcool, substanțe aflate sub control național, plante, substanțe și preparate stupefiante și psihotrope, activități de închiriere și leasing, activități de investigare și protecție”.

La relansare, în primăara acestui an, Guvernul a eliminat intermedierile financiare, asigurările, tranzacțiile imobiliare, activitățile de închiriere și leasing de pe lista celor neeligibile.

La propunerea senatorului PSD – Daniel Zamfir, ordonanța de relansare a programului IMM Invest a fost amendată, astfel încât domeniile menționate mai sus să fie consiferate neeligibile.

Totodată, la propunerea Seatului termenul limită până la care companiile trebuie să primească un răspuns cu privire la acordarea finanțării este de 14 zile.

Proiectul adoptat de Senat urmează acum să fie dezbătut și supus la vot în Camera Deputaților.

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*