Mohammad Murad, patronul Hebe, se revoltă din nou împotriva Guvernului

Mohammad Murad, patronul Hebe, se revoltă din nou împotriva Guvernului

Președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc, Mohammad Murad, care este și unul dintre cei mai mari investitori în turism, spune că hotelierii de pe litoral sunt asaltați zilnic cu câte 2-3 controale din partea statului, majoritatea neavând legătură cu pandemia de coronavirus.

“Hotelierii de pe litoral sunt revoltați de intensitatea controalelor din acest sezon. Sunt controale foarte dese, câte 2-3 pe zi, ceea ce înseamnă 200-300 până la finalul sezonului pentru un hotel, și vin cu fel de fel de măsuri și de amenzi. Nu sunt controale doar pe partea de coronavirus, ci vin din partea tuturor instituțiilor statului, de la mediu până la protecția consumatorilor. Sunt controale de campanie electorală, ca să arate că fac ceva“, susține Murad.

Președintele FTPR mai susține că avalanșa de amenzi aplicate hotelurilor vine într-un moment în care acestea chiar nu mai au de unde plăti, profitabilitatea lor fiind grav afectată de efectele economice ale pandemiei.

“Vrem să fim tratați ca primăriile. Dacă hotelurile nu au grijă de spațiile lor verzi și sunt amendate, să fie amendate și primăriile care nu au grijă de spațiile publice. Fac apel la premier și la Guvern să nu încerce să arate că sunt eficienți doar prin controale și prin amenzi. Sunt de acord că greșelile trebuie plătite, dar în măsura în care pot fi plătite. Dacă îi interesează soarta turismului, trebuie să vină cu măsuri concrete de sprijin și, în primul rând, să nu mai facă imagine negativă litoralului românesc”, a mai precizat Mohammad Murad.

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*