Moldovan și Lazany, lansați oficial de PSD pentru Consiliul Județean, respectiv Primăria Bistrița

Moldovan și Lazany, lansați oficial de PSD pentru Consiliul Județean, respectiv Primăria Bistrița

PSD Bistrița-Năsăud și-a lansat azi oficial candidații pentru funcțiile de președinte al Consiliului Județean și de primar al Bistriței, în vederea alegerilor locale din 9 iunie.

Președintele filialei județene a PSD, Radu Moldovan, va candida pentru al 4-lea mandat la șefia Consiliului Județean, în vreme ce managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență, Gabriel Lazany, va lupta pentru fotoliul de primar al Bistriței.

”La finalul oricărei curse începe o nouă cursă. Am spus în urmă cu patru ani că nu voi candida la un nou mandat. Fără să mă sfătuiesc cu nimeni, ce-i drept. În cei patru ani sau mai ales în ultimii doi și în special în ultimul an, foarte multă lume m-a abordat și mi-a cerut să renunț la ideea mea și să continui la Consiliul Județean. Am revizuit această atitudine. Dacă oamenii îmi vor acorda în continuare încredere, voi continua să implementez proiecte de dezvoltare a acestui județ, care intră într-o nouă etapă: cea a digitalizării, a tehnologizării și a modernizării accelerate.”, a spus Radu Moldovan.

Am ales să mă implic alături de echipa PSD, convins fiind de Radu Moldovan! Am spus și vreau să subliniez Radu Moldovan, pentru că el ca om m-a convins. Cu el voi face echipă și vom rezolva probleme ale orașului care stagnează de ani buni. Din această colaborare s-a născut și sloganul campaniei pe care îl vom rosti de azi înainte – BISTRIȚA: PE MÂINI BUNE. Sunt bistrițean, aici m-am născut, aici am învățat până la facultate. Iar ca adult mi-am legat aproape întreaga carieră de Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița, unde muncesc de 24 de ani. Prin multă muncă și seriozitate am reușit să transformăm un spital județean cu probleme, într-unul dintre cele mai moderne și performante din țara noastră. Nu am făcut asta singur, l-am avut alături de mine pe Radu Moldovan și bineînțeles echipa de profesioniști pe care am creat-o în jurul meu. Ei sunt cei care m-au sprijinit tot timpul.

Nu am făcut politică până acum, nu sunt un om al vorbelor goale, sunt un om al faptelor. Vreau să transfer experiența mea managerială pe care am acumulat-o de-a lungul anilor la spital către primărie. – a spus Gabriel Lazany.

Din discursul candidatului Gabriel Lazany au reieșit și câteva direcții principale din programul său electoral, pe care va marșa în campanie. Cele mai importante, mai jos:

 • Așa cum sistemul de sănătate este centrat pe pacient, îmi doresc o primărie centrată pe cetățean și nevoile lui.
 •  
 • Cred că nu există bistrițean care să nu sufere din cauza aglomerației din zona de centru a orașului și nu numai. Această problemă trebuie rezolvată. Am soluțiile potrivite. Vom regândi traficul general, vom introduce sensuri unice pe arterele sufocate, recâștigând astfel o parte din locurile de parcare care urmează a fi desfințate, vom realiza parcări eficiente, aproape de cetățeni și de nevoile lor.
 • Pentru a degreva o parte din trafic, vom investi în transport public școlar și vom oferi facilități educaționale în afara centrului municipiului.
 • Străzile neasfaltate din Bistrița sunt un motiv de rușine pentru noi, suntem exemplul de AȘA NU la nivel național. Acest lucru nu va mai exista, pentru că nu suntem o comunitate săracă, dar astăzi, din păcate, nu știm să cheltuim și să prioritizăm corect fondurile pe care le avem. Vom moderniza într-o primă etapă străzile cu situația cadastrală clară și mă voi implica personal în clarificarea situației cadastrale pentru celelalte străzi, urmând a fi modernizate într-o etapă ulterioară.
 • Bistrița este un oraș total neprietenos cu persoanele cu dizabilități sau nevoi speciale. Este imoral ca în secolul XXI, o persoană cu dizabilități care are nevoie de o audiență la primarul său, să nu aibă acces la acesta. În administrația mea, nu voi tolera așa ceva.
 • Ca și la spital, mă voi concentra pe atragerea de resurse financiare din surse multiple, fie că vorbim de fonduri europene, de fonduri guvernamentale sau de altele. Nu am realizat modernizarea Spitalului Clinic Județean cu bani aduși de acasă, dar am studiat tot ce a însemnat program european sau național care ne putea ajuta, am bătut la multe uși, am prezentat proiecte peste proiecte, metri cubi de documente și într-un final am reușit. Asta intenționez să fac și la Primărie.
 • În Bistrița avem o mare deficiență legată de spații verzi, de parcuri și facilități de sport de masă. Și aici am în minte un proiect îndrăzneț: vom transforma parcul mare și stadionul Gloria, într-un parc al generațiilor, cu utilitate pentru toate categoriile de vârstă, urmând a fi cel mai mare parc din Transilvania.
 • Și pentru că vorbim despre modernizarea acestei zone a orașului, vreau să îmi iau angajamentul ferm că vom pregăti în parteneriat cu CJ un stadion nou, un stadion care să ofere baza și toate premisele necesare ca echipa de fotbal Gloria să devină fanion al bistrițenilor alături de echipa de handbal. Am vorbit deja cu domnul Radu Moldovan ca, împreună, să dăm un nou restart și fotbalului, așa cum s-a făcut și cu handbalul.
 • Serviciile oferite de primărie către bistrițeni trebuie să fie adaptate și orientate către cetățean, indiferent că vorbim de urbanism, impozite și taxe, evidența populației etc. În calitatea mea de manager și om, nu pot să accept ideea preconcepută că angajații primăriei nu sunt profesioniști. Calitățile unui angajat trebuie scoase și puse în valoare de cel care conduce instituția respectivă.
 • Trebuie regândite și reorganizate serviciile pe care le oferă primăria comunității de business. De exemplu, cunosc nevoia și înțeleg costurile generate de fiecare zi de întârziere în eliberarea unei autorizații de construire sau certificat de urbanism.
 • Vreau să vorbesc și despre sănătate la final. Așa cum am spus, candidatura mea la Primărie nu înseamnă că nu voi continua munca bună depusă până acum la Spital. Din contră, o să fie și mai bună pentru că spitalul se va putea baza pe o instituție în plus – Primăria, care până acum nu a dorit să se implice. Pot fi realizate proiecte în parteneriat cu Spitalul cum ar fi de exemplu crearea unui centru de recuperare post-traumatic.
Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*