Năsăudean luat în calcul pentru a fi ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării

Năsăudean luat în calcul pentru a fi ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării

Năsăudeanul Sabin Sărmaș este luat în calcul pentru a prelua Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării în Guvernul Ciucă. 

Sabin Sărmaș și Iulian Popescu sunt cele două nume vehiculate pentru funcția de ministru al Digitalizării, în Guvernul Ciucă, informație confirmată de către președintele liberal Florin Câțu, într-o conferință de presă. Acesta a spus că decizia finală va fi luată ulterior. 

„Da, cele două nume sunt evidente, cred, pentru că unul este președintele comisiei IT în Camera Deputaților, celălalt este secretar de stat la Ministerul Digitalizării”, a spus liderul PNL, Florin Câțu. 

Sabin Sărmaș este om de afaceri, politician și provine din orașul Năsăud. A urmat cursurile Universității Tehnice din Cluj-Napoca, devenind inginer diplomat în telecomunicații. Din noiembrie 2009, timp de 3 ani, a urmat cursurile doctorale în telecomunicații la aceeași universitate. 

Mai bine de un an, a ocupat funcția de șef al Autorității pentru Digitalizarea României, numele său fiind vehiculat încă de la început pentru acest minister, deoarece are pregătire în domeniu. Este IT-ist de profesie și are experiență în antreprenoriat. 

În plus, Sabin Sărmaș este și președintele Comisiei pentru Comunicații și Tehnologia Informației din Camera Deputaților, iar anul trecut a fost desemnat să preia rolul de „Chairman” în cadrul uneia dintre cele mai importante conferințe de IT&C, pe care o organizează Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (UIT) de la Geneva. România va găzdui conferința în acest an. 

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*