Nemulțumit de prețuri și servicii, Sorin Hognogi atacă dur Supercomul

Nemulțumit de prețuri și servicii, Sorin Hognogi atacă dur Supercomul

Primarul comunei Spermezeu este extrem de nemulțumit de serviciile prestate de firma care colectează și transportă deșeurile menajere, dar și de prețurile pe care Supercom le percepe. Sorin Hognogi spune că din 2012 și până în prezent prețurile s-au triplat și că oamenii nu au bani să plătească prețurile cerute de Supercom. 

“Probleme și nemulțumiri sunt de când s-a câștigat licitația la nivel de județ pe vremea când colecta firma Vitalia. Atunci ei încasau taxa, dar pentru că erau zone în care nu se putea ajunge cu mașinile și oamenii refuzau să plătească s-au schimbat lucrurile și în loc să colecteze ei banii trebuie să ne ocupăm noi primpriile de acest lucru. Taxa pe gunoi a fost inclusă în taxele și impozitele locale”, a explicat pentru BistrițaBusiness primarul Sorin Hognogi.

Primarul spune că sunt foarte mulți cetățeni care să plâng că gunoiul este mult prea scump și că nu au de unde să îl plătească. Ba mai mult, acesta susține că ar fi zone în care mașinile celor de la Spuercom nu ajung și cu toate acestea oamenii care rămân cu gunoiu la poartă sunt nevoiți să plătească pentru un serviciu de care nu beneficiază.

“Sunt convins că sunt mulți colegi primari care au nemulțumiri. În ședințele de la ADI Deșeuri toată lumea ridică mâna și votează, dar noi primarii suntem cei care dăm fruntea cu cetățenii nemulțumiți. Eu în fiecare săptămână primesc telefoane și plângeri din cauza serviciului de colectare a deșeurilor”, a mai explicat primarul Hognogi.

Dacă Primăria Spermezeu nu reușește să adune toți banii de la cetățeni pentru a putea plăti facturile la gunoi trebuie să scoată bani din propriul buzunar pentru a fi cu plățile la zi către Supercom.

“Tot în pierderea cetățenilor este. Sunt bani de la bugetul local care ar trebui investiți în drumuri spre exemplu. Eu de 10 ani mă chinui să nu cresc taxele și impozitele, dar uite că a trebuit să introducem plata pentru colectarea deșeurilor în taxele și impozitele locale. Așa s-a decis, asa operăm”, spune primarul comunei Spermezeu.

Despre găsirea unei soluții care să fie în beneficiul tuturor și să rezolve problema sorin Hognogi spune că “e complicat”.

În comuna Spermezeu, în fiecare lună, factura către firma Supercom este de 5.500 lei.

Categories: Local

About Author