Nemulțumiți de banii propuși de Guvern, angajații Spitalului Județean au intrat în grevă

Nemulțumiți de banii propuși de Guvern, angajații Spitalului Județean au intrat în grevă

Aproximativ 260 de angajați ai Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița au fost azi în grevă de avertisment, timp de o oră, în semn de nemulțumire față de creșterile salariale propuse de Guvern.

Salariații SJUB s-au alăturat colegilor din 300 de spitale din țară, în intervalul orar 12:00-13:00. Potrivit purtătorului de cuvânt al unității medicale, Camelia Strungari, nu a fost afectată activitatea medicală: „Sindicatul „Solidaritatea Sanitară” a informat Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița asupra declanșării unei greve de avertisment,  astăzi, în intervalul orar 12:00-13:00, cu respectarea reglementărilor legale. Activitatea medicală nu a fost afectată”, a precizat Camelia Strungari.

Principalele nemulțumiri sunt legate de majorările salariale propuse de Guvern, pe care le consideră „insuficiente” și de faptul că nu au fost majorate sumele primite pentru ture și gărzi. La finalul lunii aprilie, Federația „Solidaritatea Sanitară” va decide dacă se va declanșa o grevă generală.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*