Noua Unitate de Primiri Urgențe a SJUB va avea două CT-uri funcționale

Noua Unitate de Primiri Urgențe a SJUB va avea două CT-uri funcționale

Noua Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bistrița va avea două CT-uri (Computer Tomograf), iar investigațiile paraclinice vor putea fi făcute încă din UPU. 

„În curând în UPU vor fi funcționale 2 CT-uri, astfel încât pacienții non-Covid și cei Covid vor putea avea acces simultan la investigațiile paraclinice efectuate cu CT.” – a scris Gabriel Lazany, managerul SJUB, pe pagina sa de Facebook. 

Computerul tomograf (CT) este un aparat folosit pentru producerea unor imagini, utilizând razele X. Aceste imagini sunt folosite pentru stabilirea diagnosticului care va duce la o eficacitate maximă a tratamentului prescris de medic. 

Comparativ cu tomografiile convenționale, cele efectuate cu computerul tomograf obțin reconstrucții ale imaginilor din corp în toate cele trei planuri. Imaginile obținute în urma trecerii prin computer sunt vizualizate pe un ecran și reproduse pe suport magnetic și hârtie.

Dintre avantajele unui CT amintim durata scurtă de scanare – între 7 și 12 secunde și costuri reduse comparativ cu examinarea RMN. 

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*