Numărul de afaceri noi a explodat cu 84% în Bistrița-Năsăud. Locul 2 pe țară!

Numărul de afaceri noi a explodat cu 84% în Bistrița-Năsăud. Locul 2 pe țară!

Potrivit ultimei ediții a raportului KeysFin Macro Update, în județele Dâmbovița, Bistrița-Năsăud și Bihor s-au înregistrat cele mai mari creșteri procentuale ale înmatriculărilor de companii, cuprinse între 70% și 150%, în timp ce în județele Satu Mare, Brăila și Sălaj s-au înregistrat cele mai mici creșteri, cuprinse între 10% și 24%, în primele 9 luni din 2021, față de aceeași perioadă a anului 2020.

Registrul Comerțului arată că în Bistrița-Năsăud au fost înregistrate 2264 afaceri noi în primele 9 luni din 2021, față de 1228, în aceeași perioadă a anului trecut. Adică o creștere de 84,36%. Creșterea aceasta situează județul nostru pe locul 2 pe țară, după Dâmbovița.

Per ansamblu, arată Keysfin, bilanțul primelor 9 luni ale anului 2021 arată că numărul companiilor noi a crescut cu 44%, dar totodată s-au înregistrat mai multe insolvențe, suspendări, radieri și dizolvări comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020. “Impactul economic și social al valului 4 al pandemiei de COVID-19, expirarea măsurilor de stimulare a mediului privat, scumpirea creditării ca urmare a accentuării presiunilor inflaționiste și tensiunile de pe scena politică reprezintă principalele riscuri macroeconomice la final de 2021. Pandemia a scos ce e mai bun din anumite industrii, dar, din pacate, altele au avut enorm de suferit”, a declarat Roxana Popescu, Managing Director KeysFin, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții de business information din România.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*