O bistrițeancă vrea să înființeze la Maieru o plantație bio de afin, pe 2 ha teren, cu finanțare AFIR

O bistrițeancă vrea să înființeze la Maieru o plantație bio de afin, pe 2 ha teren, cu finanțare AFIR

Antreprenoarea Veronica Pârlea este în etapa obținerii avizelor necesare pentru înființarea unei plantații de afin, în sistem superintensiv, în comuna Maieru, după ce a câștigat o finanțare prin AFIR.

Plantația va fi realizată într-un termen de 24 de luni, pe o suprafață de 19.188 mp, și va produce, la maturitate, cca. 20 tone/afine pe an. Prin proiect, este prevăzută și achiziția de utilaje agricole, necesare pregătirii, întreținerii și recoltării culturii de afin.

Antreprenoarea a primit deja un Certificat de urbanism din partea Primăriei Maieru, în august 2023.

“Piața națională a produselor ecologice este într-o continuă extindere, oamenii începând să conștientizeze importanța unei alimentații adecvate și alegând să consume tot mai multe produse sănătoase. Acest lucru se datorează creșterii nivelului de trai, înregistrat în ultimii ani, pe fondul tendințelor internaționale în materie de nutriție, orientate către produsele certificate organic/bio. Județul Bistrița-Năsăud are un potențial ridicat pentru dezvoltarea sectorului pomicol, atât în ceea ce privește producția, cât și procesarea. Dezvoltarea pomiculturii este favorizată de poziția fizicogeografică, relief, sol și climă. – se arată în justificarea investiției, în dosarul depus la AFIR.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*