O companie din Bosnia și Herțegovina cere insolvența DAN STEEL GROUP

O companie din Bosnia și Herțegovina cere insolvența DAN STEEL GROUP

Arcelormittal Zenica D.O.O a înaintat ieri Tribunalului Bistrița-Năsăud documentele prin care cere intrarea în insolvență a companiei condusă de antreprenorul Vasile Dan.

Dan Steel Group Beclean și Dan Steel Group Negrești Oaș sunt atacate în instanță în două dosare diferite, iar compania din Bosnia și Herțegovina cere judecătorilor să aprobe intrarea în insolvență cel mai probabil pentru recuperarea unor datorii.

Firmele conduse de Vasile Dan s-au clătinat în ultimii ani și au fost în scădere atât la cifra de afaceri, cât și la profit.

Firma din Beclean, unde potrivit datelor de pe 2018 munceau 411 persoane, a fost pe minus la profit cu 17,3 milioane de lei. Cifra de afaceri a companiei beclenare este și ea în scădere în ultimii 10 ani. În 2008 Dan Steel Group Beclean raporta cifra de afaceri de 243 mil.lei, iar în 2018 a scăzut cu mai bine de 100 mil.lei, mai exact a ajuns la 138 mil.lei.

Nici când vine vorba despre firma de la Negrești Oaș situația nu este mai bună. Chiar dacă profitul nu a fost pe minus este unul relativ mic în comparație cu cifra de afaceri sau raportat la ceea ce era în urmă cu câțiva ani. 2018 s-a încheiat pentru Dan Steel Group Negrești Oaș cu o cifră de afaceri de 66 mil.lei (foarte puțin față de 2011 când era de 259 mil.lei) și cu profit de doar 190.000 lei.

Judecătorii urmează să decidă care va fi termenul de judecată în cele două dosare.

Categories: Business in top

About Author