O fermă de struți din Lechința este de vânzare pentru 125.000 euro

O fermă de struți din Lechința este de vânzare pentru 125.000 euro

O clădire principală pentru incubație, o moară, spații pentru depozitare furaje, spații pentru depozitare baloți, construcții de lemn pentru adăpost struți, teren amenajat cu rigole de scurgere în suprafață de 5300 mp – toate sunt scoase la mezat de un antreprenor care a eșuat în afacerea de creștere a struților.

Construcțiile ocupă în total o suprafață desfășurată de cca. 700 mp. Proprietatea dispune de toate utilitățile: rețea cu apă, canalizare, energie electrică, gaze naturale, energie termică și telefonie. Businessul a fost dezvoltat în localitatea Țigău din comuna Lechința.

În județul Bistrița-Năsăud mai mulți antreprenori și-au făcut curaj după anii 2000 și au dezvoltat ferme de creștere a struților, însă niciunul nu a reușit. Cea mai mare investiție a făcut-o, probabil, familia Crețu, la Arcalia, unde a construit o fermă de struți în care a băgat inițial 630.000 euro. Banii nu au fost recuperați niciodată, în special pentru că antreprenorii nu s-au gândit foarte bine la o piață de desfacere pentru carnea de struț, pentru ouă sau piei. Astăzi, există în România câteva crescătorii de struți care au cifre de afaceri mari și se descurcă foarte bine. În ultimii ani, consumul de carne de struți a crescut cu peste 80% în România. Preţul la carne variază în funcţie de grupele de muşchi, de la 81 de lei la 115 lei kilogramul. Apoi, pielea de calitate, fără ciupituri şi tăieturi, prelucrată, are preţul de 1.800 lei, ouăle pentru consum costă 100 de lei bucata, iar cele pentru incubaţie se vând cu 270 de lei. În viu, struții reproducători ajung chiar la prețuri de 1500 euro bucata.

Categories: Business in top

About Author