O firmă bistrițeană importantă intră în Asociația Română a Constructorilor de Autostrăzi

O firmă bistrițeană importantă intră în Asociația Română a Constructorilor de Autostrăzi

Mai multe companii românești de construcții au înființat recent Asociația Română a Constructorilor de Autostrăzi (ARCA), cu scopul de a avea o voce unică în relația cu statul, cu forurile europene și cu băncile. Între acestea, se regăsește și FRASINUL SRL, unul dintre cei mai importanți constructori bistrițeni.

Ca prim pas, Asociaţia Română a Constructorilor de Autostrăzi (ARCA) a solicitat deja public “primul pact naţional pentru autostrăzi”, la care să adere toţi factorii decizionali implicaţi, dar şi companiile româneşti din domeniu.

“În premieră naţională a fost înfiinţată asociaţia care reuneşte constructorii români din domeniul infrastructurii rutiere. ARCA a fost creată din dorinţa de a avea o voce unică şi puternică a companiilor autohtone în relaţia cu autorităţile române, forurile europene, mediul financiar-bancar şi, cel mai important, cu beneficiarii lucrărilor de infrastructură – cetăţenii români.

Este de notorietate faptul că firmele româneşti sunt prezente pe toate şantierele din domeniul infrastructurii rutiere în calitate de contractori, subcontractori, prestatori şi furnizori” – spune conducerea ARCA.

Potrivit Asociației, situaţia infrastructurii rutiere din România, în ultimii 30 de ani, arată că ritmul de construcţie pe şantierele de autostrăzi a fost unul extrem de lent în comparaţie cu cel al dezvoltării economice.

“Suntem, în continuare, la coada clasamentului Uniunii Europene cu doar 866 km de autostradă şi, de cele mai multe ori, soluţiile propuse pentru proiectele de infrastructură rutieră nu au fost cele mai bune şi aşteptate de către români. ARCA solicită public <<primul pact naţional pentru autostrăzi>> la care să adere toţi factorii decizionali implicaţi, dar şi firmele româneşti din domeniu, pentru ca România să fie repusă pe harta marilor investiţii, iar românii să beneficieze de o creştere accelerată a nivelului de trai.

Firmele româneşti din domeniul infrastructurii rutiere sunt parteneri de încredere ai statului român. În toată această perioadă de criză generată de pandemia de COVID-19, companiile cu capital autohton au reuşit, prin eforturi proprii, să menţină deschise şantierele din domeniul infrastructurii rutiere, demonstrând, încă o dată, că românii construiesc România”, susţin reprezentanţi asociaţiei de profil.

ARCA reuneşte constructori români din domeniul infrastructurii rutiere în ale căror companii lucrează 3.000 de angajaţi. Companiile cu capital 100% românesc, membre ale asociaţiei, derulează proiecte de miliarde de lei în domenii precum construcţia de autostrăzi, drumuri naţionale şi judeţene, piste aeroportuare, reabilitarea şi extinderea infrastructurii în mediul urban şi rural.

Pe lista companiilor fondatoare se găsesc nume precum SC Viarom Construct SRL,  SC Alpenside SRL, SC Specialist Consulting SRL, SC Eurocerad International SRL, SC Septembrie Consulting SRL,  SC Domarcons SRL, SC Drum Concept SRL, SC Frasinul SRL, SC AMS Power Eurocons SRL, SC Bertoni Construct SRL, SC General Trust Arges SRL, SC Morani Impex SRL, RS Activ SRL.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*