O firmă din Cluj face documentația pentru reabilitarea Castelului Teleki Comlod

O firmă din Cluj face documentația pentru reabilitarea Castelului Teleki Comlod

Compania K&K STUDIO DE PROIECTARE din Cluj a câștigat contractul pentru întocmirea documentației tehnice (faza DALI+PT), pentru proiectul de reabilitare a Castelului Teleki din Comlod, finanțat cu fonduri europene.

Contractul încheiat cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud are o valoare totală de 0,64 milioane lei.

Obiectul contractului este elaborarea unei documentații tehnice, faza DALI (Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenție)+PT (Proiect Tehnic) în deplină concordanță cu reglementările legale în vigoare, în vederea restaurarii și reabilitarii Castelului Teleki Comlod, prin aducerea clădirii la o stare tehnică corespunzătoare, eliminarea deficiențelor și punerea în valoare a imobilului prin aducerea la un nivel cât mai apropiat de imaginea arhitecturală originală. Propunerile de amenajare funcțională sunt subordonate caracterului de monument istoric al clădirii, de caracteristicile constructive și conformare ale spațiilor disponibile.

Castelul de la Comlod se întinde pe o suprafaţă de 7.843 mp şi are un regim de înălţime beci (3 camere) + parter (14 camere). Pentru acest obiectiv, anul trecut, din bugetul CJ Bistriţa-Năsăud, au fost alocate fonduri pentru realizarea unor lucrări de punere în siguranță a imobilului aflat în stare avansată de degradare.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*