O firmă din Craiova face sistemul Big Brother la deșeuri, cu 1,42 mil. lei

O firmă din Craiova face sistemul Big Brother la deșeuri, cu 1,42 mil. lei

Compania VH ELECTRONIC din Craiova va fi cea care va realiza sistemul de supraveghere video pentru 180 de puncte de colectare a deșeurilor din mediul urban, un contract în valoare de 1,42 mil. lei.

Licitația organizată de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a fost câștigată de firma din județul Dolj, iar lucrarea a fost atribuită acum câteva zile. VH Electronic a rulat 12,5 mil. lei în 2020, cu 15 angajați, și a obținut un profit de 1,1 mil. lei.

Inițiată în februarie a.c., licitația a fost anulată o dată, pentru că ofertele depuse nu au fost în regulă, fiind reluată ulterior. Investiția Consiliului Județean ar avea ca rezultate amenajarea și echiparea a 4 dispecerate de monitorizare, câte unul în fiecare oraș al județului; supravegherea a 180 de puncte de colectare la nivelul celor 4 orașe; urmărirea și verificarea depozitării deșeurilor menajere selectiv conform inscripțiilor și normelor legale în vigoare; utilizarea înregistrărilor video pentru a dovedi respectarea colectării selective și a faptelor de natură infracțională, cât și respectarea programului de ridicare a deșeurilor; intervenția echipajelor în timp real, dacă operatorul de la dispecerat semnalează fapte de natură infracțională sau contravențională; obținerea facilă de date cu privire la condițiile de colectare deșeuri în vederea luării unor măsuri preventive necesare evitării producerii evenimentelor cu impact negativ; posibilitatea de a transmite mesaje vocale de avertizare în timp real; descurajarea depozitării deșeurilor pe platformele de colectare; descurajarea vandalizării ghenelor de gunoi.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*