O firmă din grupul Sălăuța, acceptată în insolvență. Urmează reorganizarea

O firmă din grupul Sălăuța, acceptată în insolvență. Urmează reorganizarea

O altă afacere controlată de familia Sângeorzan, proprietara distribuitorului de materiale de construcții Sălăuța, e în mare dificultate. Transeverest Com, având același profil de activitate ca și sora ei Sălăuța, a intrat în insolvență, cu datorii totale de aproape 6 milioane lei, din care doar la stat 1,9 milioane. Șansa afacerii poate fi planul de reorganizare acceptat de instanță.

 În 10 octombrie, Curtea de Apel Cluj va decide asupra tabelului definitiv cu creanțe. Printre creditorii Transeverest Com se regăsesc furnizori și producători de materiale de construcții precum Arabesque, Macon, Bilka, Hasit Romania, Leier Rom, GecSat, Heidelbergcement Romania, Cemacon, Saint-Gobain și bănci precum Raiffeisen, Marfin, Rocredit. Compania a rulat 12 milioane lei în 2016, având chiar profit de 0,6 milioane, cu 19 angajați.

Reamintim că Sălăuța, o altă firmă importantă din portofoliul familiei Sângeorzan, datorează bugetului de stat peste 5 milioane lei, conform ANAF. Datoriile au fost scadente la data de 30 iunie 2017. De asemenea, o a treia firmă, Sălăuța Petrol SRL, are datorii la stat de cca. 1,2 milioane lei la finalul S1, conform ANAF.

Categories: Local

About Author