O firmă din Oradea va moderniza trecerea la nivel cu calea ferată de pe Ioan Slavici

O firmă din Oradea va moderniza trecerea la nivel cu calea ferată de pe Ioan Slavici

Primăria Bistrița este cea care finanțează lucrările de modernizare a trecerii la nivel cu calea ferată de pe strada Ioan Slavici. De lucrări se va ocupa o firmă din Oradea care va încasa puțin peste 320.000 lei. 

Inițial modernizarea acestei treceri la nivel cu calea ferată a fost cuprinsă în proiectul de reabilitare a străzii Colibiței și crearea accesului auto între străzile Arțarilor și Colibiței. Ulterior, cei de la CFR au inclus modernizarea trecerii la nivel cu calea ferată de la intersecția cu Ioan Slavici într-un proiect cu finanțare europeană însă în prezent acest proiect se află pe rolul instanței de judecată, fiind inclus într-un proces și că deocamdată lucrările nu putut fi demarate.

Tutuși, Primăria Bistrița a găsit banii necesari pentru a moderniza trecerea la nivel cu calea ferată și pentru a elimina disfuncționalitățile din traficul rutier și pietonal generate de starea precară a delelor din beton existente pe trecere.

Firma Abed Nego Com din Oradea a câștigat licitația organizată de Primăria Bistrița și va face lucrările de modernizare a trecerii la nivel cu calea ferată. Dalele de beton vechi și uzate ar urma să fie înlocuite cu unele noi, din cauciuc elastic.

Termenul de finalizare al lucrărilor este de 3 luni de la data semnării contractului, iar garanția pe care constructorul trebuie să o ofere pentru lucrările pe care le va face este de 36 luni.

Categories: Local

About Author