O firmă din Orheiu Bistriței face 1 mil. euro prăjind chips marca OLIS

O firmă din Orheiu Bistriței face 1 mil. euro prăjind chips marca OLIS

Doi bistrițeni se apropie de afaceri de 1 milion de euro din fabricarea și comercializarea de chips (cartofi feliați subțire și prăjiți, cu diverse arome). Fabrica lor e în Orheiu Bistriței, iar marca sub care produsele ajung în magazine este OLIS.

 Până în 2016, firma lui Dacian și Daniel Bălos, SC Dany&Oly Cepsa SRL, se ocupa în special cu comerțul de carburanți. Ideea de a intra pe piața producătorilor de chips a venit în urmă cu mai mulți ani, după cum mărturisesc pe site-ul de prezentare cei doi antreprenori. A fost un act de curaj, ținând cont că există aproape 50 de firme în România care fac același business, iar liderii pieței locale sunt giganți precum Star Foods (rulaj de 122 milioane euro în 2016), sau Intersnack (82 milioane euro în 2016).

Antreprenorii bistrițeni vor să se diferențieze de competitori prin faptul că folosesc exclusiv cartofi românești și prin rețetarul de arome. În acest moment, OLIS vinde 6 arome diferite, iar producătorul afișează cu mândrie pe ambalaj că produsele sunt fabricate în Ardeal. O inițiativă de marketing interesantă a bistrițenilor sunt numeroasele tombole cu premii pe care le organizează, ultima oferind câștigătorilor telefoane smart sau biciclete.

În 2016, compania rula 0,83 milioane euro, cu 9 angajați.

Categories: Business in top

About Author