O firmă din Satu Mare va reabilita “Biserica scroafei” din Dipșa, pentru 2 milioane lei

O firmă din Satu Mare va reabilita “Biserica scroafei” din Dipșa, pentru 2 milioane lei

Parohia Ortodoxă Dipșa a anunțat de curând câștigătorul licitației pentru restaurarea bisericii din localitate. Acesta e firma de construcții EURAS din Satu Mare, care a depus o ofertă de 1,93 milioane lei plus TVA.

Proiectul de restaurare presupune aducerea la imaginea inițială a clădirii, în vederea asigurării unor condiții optime pentru desfășurarea activităților religioase, culturale și de turism. Banii provin de la Uniunea Europeană, care finanțează proiecte de maxim 500.000 euro care vizează restaurarea, revitalizarea și promovarea identității culturale a bisericilor. Parohia Dipșa a fost prima din județ care a câștigat o astfel de finanțare.

Compania EURAS SRL are ca activitate de bază restaurarea monumentelor istorice, construcții civile și de geniu. Este membră a UNRMI (Uniunea Națională a Restauratorilor de Monumente Istorice) din anul 1997 și este autorizată de către Ministerul Culturii și Cultelor pentru execuția lucrărilor de restaurare a monumentelor istorice. Proprietarul companiei însuși, Mircea Letițiu, a absolvit cursuri post-universitare de reabilitare a monumentelor istorice organizate în cadrul facultății de Istorie de la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca în colaborare cu Fundația Transilvania Trust.

EURAS SRL a avut în 2016 afaceri de 21,1 milioane lei și 76 de angajați. În 2014, compania sătmăreană a fost cea care a modernizat Ambulatoriul Spitalului de Urgență din Bistrița, o lucrare de aproape 20 milioane lei.

Categories: Local

About Author