Oficial: Grupul TeraPlast, la pragul de 1 miliard de lei! 2020 ar fi fost anul cu venituri de 1,25 mld.
Grupul bistrițean TeraPlast și-a publicat ieri raportul anual privind rezultatele din 2019. Cel mai mare producător de materiale pentru construcții din România a reușit o cifră de afaceri cumulată de 972,6 mil. lei, în creștere cu 21% față de anul anterior.
Profitul net în 2019 a fost de 41,8 mil. lei, un plus de 85% față de 2018. Împărțită pe cele mai importante afaceri din grup, cifrele obținute stau astfel:
TeraPlast SA : 365 mil. lei (+25%)
Terasteel : 308,8 mil. lei (+18%)
Wetterbest : 269,9 mil. lei (+22%)
Teraglass : 28,9 (+0%)
Pentru 2020, TeraPlast și-a propus o cifră de afaceri cumulată de 1,25 mld. lei, însă aceasta era înainte de criza adusă de pandemie. Raportul complet al grupului îl puteți viziona AICI .
Într-o scrisoare adresată acționarilor, partenerilor și angajaților, Dorel Goia, președintele Consiliului de Administrație al TeraPlast, principal acționar al grupului, explică situația curentă:
“Am început foarte încrezători anul 2020, cu planuri ambițioase de a depăși 1 miliard de lei cifră de afaceri. Poziția solidă a Grupului și calitatea management-ului s-au reflectat în includerea acțiunii TeraPlast în indicele principal BET în luna martie a acestui an și în rezultatele primului
trimestru.
Însă, în timp ce pregătim raportul anul pentru 2019, întreaga omenire se confruntă cu una dintre cele mai mari provocări ale ultimei generații – pandemia COVID-19. În ciuda provocărilor actuale și a efectelor viitoare ale COVID-19, noi, Grupul TeraPlast rămânem încrezători. Grupul nostru a trecut prin două războaie și mai multe crize. Avem experiența necesară, iar echipa executivă este angajată în totalitate în succesul pe termen lung și este pe deplin aliniată cu acționarii TeraPlast.
Avem un plan solid de continuitate a afacerii, cu 10 scenarii de reducere graduală a activității, pe care le adaptăm constant. Suntem nevoiți să luăm decizii dificile, dar necesare pentru a ne asigura că Grupul nostru va fi aici indiferent de cât de severe vor fi efectele pandemiei.
Considerăm că este responsabilitatea noastră să acționăm ferm pentru a ne relua în forță activitatea. Asta înseamnă reducerea rațională a cheltuielilor prin reduceri temporare de personal, monitorizarea stocurilor de materie primă, controlul gradului de îndatorare și minimizarea riscului de credit. Doar așa ne ajutăm clienții, ne protejăm angajații și vom putea să
îi rechemăm la muncă pe cei care se află în șomaj tehnic.
În această perioadă fără precedent, este cu atât mai important să dăm dovadă de seriozitatea și determinarea care ne caracterizează.”