OMV Petrom a investit 1,3 mil. euro pentru panouri fotovoltaice în 40 de benzinării

OMV Petrom a investit 1,3 mil. euro pentru panouri fotovoltaice în 40 de benzinării

Compania OMV Petrom anunță că a investit 1,3 mil. euro pentru a instala panouri fotovoltaice în 33 de stații din rețeaua OMV și 7 stații din rețeaua Petrom.

“Cu ajutorul energiei produse de panourile fotovoltaice, fiecare staţie va contribui la reducerea amprentei de carbon cu 8,3 tone de emisii de dioxid de carbon anual. Practic, reducerile de emisii de carbon din cele 40 de staţii echivalează cu reciclarea a peste 3 milioane de sticle de plastic. Măsurile adoptate la nivelul companiei pentru un mediu mai curat au generat, în 2019, diminuarea cu 22% a cantităţii de emisii de carbon faţă de anul 2010. Obiectivul companiei este de a ajunge, în anul 2025, la o reducere de 27%. În plus, OMV Petrom încurajează un comportament responsabil atât la nivel de companie, cât şi la nivel individual. OMV Petrom susţine proiecte de educaţie în ceea ce priveşte eficienţa energetică şi derulează de peste 10 ani campanii de împădurire”, anunță reprezentanții companiei OMV Petrom.

Fiecare dintre cele 40 de staţii vor contribui la reducerea amprentei de carbon cu 8,3 tone de emisii de dioxid de carbon, anual.

Compania are în plan ca până la finalul acestui an să monteze astfel de panouri în 78 de stații de alimentare cu carburanți.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*