OPINIE: Ce a sacrificat Ovidiu Crețu ca să ajungă o dulceață de primar

OPINIE: Ce a sacrificat Ovidiu Crețu ca să ajungă o dulceață de primar

Astăzi, la ședința Consiliului Local, am înțeles, în sfârșit, ce a avut în cap Ovidiu Crețu în cei 12 ani de mandat ca primar. Viziunea lui a fost să realizeze niște proiecte mari, de imagine, care să-l așeze în istoria orașului: omul care a făcut Pârtia, omul care a reabilitat Biserica Evanghelică, omul care a creat Wonderland și Aquaparc, omul care a realizat Centrul Intermodal, omul care a salvat bistrițenii de la frig și cheltuieli mari prin programul de termoizolare. Orgolios cum îl știm, Crețu a pariat că peste 100 de ani copiii vor învăța la școală despre el și marile sale realizări.

Și-a asumat toate înjurăturile de moment pentru o glorie care va să vină. Și-a asumat inclusiv ruptura de PSD și de colegul Cristian Niculae, viitor candidat, pe care nu-l susține pentru că nu-i împărtășește defel viziunea.

Ieri, primarul Crețu a recunoscut că a sacrificat cartierele noi ale Bistriței, pe care le-a ținut în noroi, în întuneric, cu buda în curte, fără creșe și grădinițe, fără mijloace de transport în comun. “Cine i-a pus să-și ridice case acolo? E drept că noi le-am aprobat, dar cine i-a pus? De ce nu și-au luat terenuri cu 20.000 euro arul în zone cu utilități? Ne-am dezvoltat în stil american, asta e…” a spus primarul.

În paralel, a favorizat cartierele vechi ale Bistriței (peste 22.000 de apartamente), pe care le-a sedus total cu programul termoizolării, cu câteva huțuțoaie pentru copii și cu promisiunea că vor putea schia pe dealul de lângă bloc, că vor putea înota cu toții în bazine olimpice și că vor juca bambilici pe terenurile din Wonderland: „Pentru ei sunt aceste proiecte, și le doresc, de aia m-au votat, ei m-au votat!”

„Mai luați o linguriță de dulceață, să nu vă fie amar în gură”, i-a spus unei doamne consilier care întreba, copilărește, ce strategie a fost asta, să stai un deceniu cu fundul în noroi ca să te poți făli cu câteva proiecte mărețe?

A fost în orice caz o strategie! Doar manualul de istorie locală din 2120 va spune strănepoților noștri ce efecte a avut!

Voi, cei din prezent, vă rog prezentați lingurițele… Că dulceață este căcălău.

Categories: Opinie

About Author