OPINIE: Primarul Crețu îl ia de papagal pe Niculae, dar îi taie aripile

OPINIE: Primarul Crețu îl ia de papagal pe Niculae, dar îi taie aripile

După publicarea proiectului de buget, a devenit clar că primarul Ovidiu Crețu nu dă doi bani pe numele sau culoarea politică a viitorului edil-șef al Bistriței și nici pe nevoile imediate ale comunității. Prioritatea sa este să demonstreze că marele său proiect din cei 12 ani de mandat – Wonderland (n.r. marcă înregistrată de Disneyland, în California) – nu este un eșec, cum îi reproșează toată lumea. Nu, de fapt, cu încă niște milioane de euro investiți, poate fi o mare victorie, dar nimeni nu înțelege acest lucru, nici măcar colegii din partid. Păcat, nu au viziune…

L-a lăsat, intenționat, pe colegul Cristian Nicolae, anunțat candidat al PSD la primărie, să promită în ultimele luni câte în lună și în stele pentru 2020. Zeci de asfaltări și reparații, subvenții la gunoi și altele care ar fi trebuit prinse în buget. Proiecte care ar fi trebuit, în viziunea PSD, să-l scoată primar pe Niculae. Întors însă relaxat de pe pârtia adevărată din Austria, primarul în funcție, cu vanitatea pe care o posedă, l-a electrocutat scurt pe Niculae, făcându-l să pară un papagal mai exotic decât struțul înghețat din centrul Bistriței. Adică, stai, a făcut el conferințe de presă de capul lui și a anunțat chestii, a promis bani pentru investiții și alte celea, uitând de ierarhie, de vârstă și de respect? Ei lasă, în bugetul pregătit pentru 2020, promisiunile lui Niculae nu se regăsesc pe nicăieri! Pentru fantezia proprie de la Wonderland, au fost pregătiți însă 16,36 milioane lei! Așa, ca să vadă toți cine e primarul în funcție – în special Radu Moldovan, cel care l-a tras de mult pe marginea șanțului în PSD și i-a urcat în cârcă un succesor mult prea devreme. Să vadă, de asemenea, toți, în special Cristi Niculae, cum arată un primar vizionar și “cu coaie”, care nu se pleacă ca ghiocelul nici la adierile colegilor din PSD, nici la ale Opoziției din Consiliul Local, nici măcar la semnalele bistrițenilor, care, neam de țărani cum sunt, nu au atâta minte să știe de ce au nevoie!

Iese Cristi Niculae primar? Iese liberalul Turc sau alt liberal? Iese altcineva?

Să iasă cine o vrea, căci pe primarul Crețu nu îl interesează! A ajuns într-o etapă a vieții, la aproape 70 de ani, când se uită în urmă și trage o linie, în plan personal: a fost un inginer bun sau mediocru? a fost un prefect bun sau mediocru? a fost un primar bun sau mediocru? Iar dacă el reușește să se convingă pe el însuși că a fost excepțional, e suficient! Ce crede restul nu mai contează, pentru că restul oricum e proști!

Din punct de vedere politic, imaginea primarului Crețu tăindu-i elanul discipolului Niculae și făcându-l de mândră minune că a vorbit fără el și a lansat promisiuni “fără acoperire” nu poate decât să favorizeze Opoziția locală.

Care însă de 12 ani tot caută candidați și îi aliniază devreme pe peron, la sondaj. Dar pe când să se urce în tren, harnicii și sfătoșii nu mai apucă… Știa și Rebreanu ăla ce știa…

Categories: Local

About Author