Orban: Guvernul nu doreşte să reinstituie restricţii, dar va lua orice măsură se impune

Orban: Guvernul nu doreşte să reinstituie restricţii, dar va lua orice măsură se impune

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul nu își dorește să impună noi restricții însă că va lua orice măsură care se impune dacă situația o va cere, explicând că virusul nu iartă pe nimeni.

De la începutul epidemiei împreună – cetăţenii români, autorităţile – au făcut eforturi fără precedent, au suportat privaţiuni şi s-au implicat responsabil în asigurarea stăvilirii epidemiei. Ar fi păcat de tot efortul nostru dacă acum, când suntem din nou în pericol, solidaritatea, respectul faţă de semeni, responsabilitatea faţă de societate şi faţă de fiecare dintre cetăţenii români nu revin în comportamentul comun. Din păcate, ne-am confruntat în ultimele luni cu campanii organizate care au avut ca scop să determine românii să nu creadă în virus, să nu respecte regulile pe care le-am stabilit, să ignore pericolul şi vedem că, din păcate, aceste campanii au dus la consecinţe. Numărul celor care nu respectă regulile a crescut”, a anunțat Ludovic Orban.

Premierul a mai explicat că aceia care nu cred în existența coronavirusului i-ar putea pune în pericol pe cei care respectă regulile de distanțare socială și pe cele de igienă.

“Guvernul nu doreşte să reinstituie nicio restricţie.Guvernul nu doreşte să ia nicio măsură care să afecteze negativ economia, pentru că şi aşa economia românească şi nu numai românească, ci economia ţărilor europene, a fost afectată grav de această epidemie. Dimpotrivă, am pus la punct un plan economic.(…) Nu ne dorim să luăm nicio măsură care să afecteze negativ viaţa românilor, pe de altă parte, vreau să spun clar că, dacă va fi nevoie, vom lua orice măsură se va impune, pentru că punem pe primul plan sănătatea şi viaţa românilor”, a mai menţionat Ludovic Orban.

Orban a ținut să sublinieze și faptul că virusul nu iartă pe nimeni și că oricine este predispus să fie infectat.

Virusul nu iartă pe nimeni, nu iartă nici pe aceia care nu cred în existenţa virusului. Dacă cineva ignoră regulile, neglijează şi se expune îmbolnăvirii, atunci când se îmbolnăveşte, nu se pune în pericol numai pe el, ci şi pe cei dragi. Atunci când te îmbolnăveşti rişti să-i îmbolnăveşti pe cei dragi ţie”, spune pim-ministrul.

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*