Ovidiu Filip (FILEXPO Bistrița): Ne-am câștigat o cotă de piață, vrem să o creștem an de an!

Ovidiu Filip (FILEXPO Bistrița): Ne-am câștigat o cotă de piață, vrem să o creștem an de an!

Inagurat acum doi ani și jumătate de familia Filip, centrul comercial FILEXPO de pe Calea Clujului (lângă benzinăria Socar) și-a atins scopul de a atrage un nucleu stabil de clienți din zona de sud-vest a Bistriței și acum, pe același principiu al pașilor mici, are planuri de dezvoltare! Mai jos, un interviu cu Ovidiu Filip, managerul general al FILEXPO.

Reporter : Sunt doi ani și jumătate de la deschiderea centrului comercial FILEXPO Bistrița. Cum au trecut?

Ovidiu Filip, manager FILEXPO: Ca în orice business, începutul este dificil, cu provocări pe care ești obligat să le depășești! În zona de retail, depinzi de foarte multe variabile și gestionarea lor e complicată. Piața comerțului a fost influențată și de războiul din Ucraina, și de inflație, și de criza forței de muncă, și de problemele care existau deja în logistică etc.

Ne-am lovit de toate și, fiind la început, probabil că le-am perceput și mai dificile decât au făcut-o business-urile vechi și așezate. Important este că nu am abandonat proiectul, am crescut frumos, am învățat enorm de mult pe repede înainte. Fiind o afacere de familie, o investiție proprie, cumva ne-a fost mai ușor să strângem din dinți și să traversăm perioada asta cu bine. FILEXPO este azi o afacere stabilă, un loc unde bistrițenii și nu numai aleg să vină la cumpărături pentru că știu că găsesc prețuri mult mai bune decât în alte părți, la o calitate similară. Ne-am format un nucleu de clienți stabili, care înțeleg avantajele oferite de FILEXPO.

Reporter : Ce oferă astăzi FILEXPO?

Ovidiu Filip : Avem două raioane principale,unul cu produse alimentare și de strictă necesitate și al doilea cu produse de bricolaj, practic tot ce este nevoie într-o locuință (produse din mase plastice pentru menaj, produse pentru bucătărie, pentru grădinărit, jucării, chiar electrocasnice etc). Avem contracte stabile cu furnizorii noștri, iar în proporție de 40% avem contracte direct cu producătorii, motiv pentru care prețurile noastre sunt chiar sub media pieței. Un argument care poate fi verificat de oricine. Promovăm prețuri decente, dar în acelaști timp produsele noastre au o calitate foarte bună, feedback pe care l-am primit chiar de la clienți în acești doi ani. Ne-am câștigat o cotă de piață în Bistrița, vrem să o creștem an de an! FILEXPO e un loc al cumpărăturilor făcut de o familie de bistrițeni, pentru bistrițeni!

Reporter : Ce linii dezvoltare vedeți pentru FILEXPO?

Ovidiu Filip : Vedem câteva direcții importante.Întâi, să convingem cât mai mulți bistrițeni să testeze FILEXPO și produsele sale, o să aibă o experiență de shopping plăcută! Apoi, vrem cât mai mulți parteneri împreună cu care să dezvoltăm afaceri în incinta complexului. Avem o curte frumoasă, imensă, cu zeci de locuri de parcare, cu un vad comercial foarte bun. Așteptăm antreprenori îndrăzneți care să vadă oportunitatea și să vină alături de noi. Poate cineva vrea să amenajeze în curte un loc de joacă pentru copii, poate vrea o terasă tip fastfood, poate un loc să-și expună ori sa vândă diverse produse! Noi suntem dispuși la parteneriate cu acești antreprenori! În al treilea plan, vrem să mai construim un imobil lângă Filexpo, care cel mai probabil o să aibă structura și forma unui showroom. Aici iar așteptăm antreprenori cu viziune, care ar putea să-și manifeste interesul de a închiria acel showroom. În câțiva ani, sperăm ca FILEXPO să devină un centru comercial mai mare, unde 5-10 parteneri să beneficieze împreună de avantajele zonei și de vadul comercial existent. Pe lângă acestea, mai avem și alte idei de dezvoltare, însă preferăm să nu le anunțăm în acest moment.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*