Prin votul bistrițenilor, Pădurea Codrișor poate deveni a doua pădure-parc din oraș

Prin votul bistrițenilor, Pădurea Codrișor poate deveni a doua pădure-parc din oraș

Asociația Bistrița Civică a depus un proiect la Primăria Bistrița prin schema de bugetare participativă, cu ajutorul căruia Pădurea Codrișor poate deveni a doua pădure-parc din Bistrița. După Schullerwald, Pădurea Codrișor are șanse să devină o nouă oază de liniște și relaxare pentru cetățenii Municipiului Bistrița, dacă aceștia vor vota proiectul până în 14 noiembrie. 

Proiectul Pădurea Codrișor – Oaza de relaxare a bistrițenilor a intrat în ultima etapă a primei ediții „Bugetare participativă în Bistrița” și are nevoie de votul cetățenilor pentru a putea fi cuprins în bugetul anului 2022 și astfel, să devină realitate. Bistrițenii au nevoie de un nou spațiu de relaxare, în care să petreacă timpul liber în natură, alături de familie. 

Acest proiect de mare interes pentru orașul nostru, poate fi votat până în 14 noiembrie pe site-ul https://participativ.e-bistrita.ro/. Pentru a vota este necesară crearea unui cont. 

În data de 4 iulie reprezentanții Asociației Bistrița Civică anunțau: „După 8 ani de luptă am reușit! Pădurea Codrișor (Schifferberg) a fost salvată! Autoritățile locale, respectiv Primăria municipiului Bistrița, are în planurile de modernizare a orașului nostru declararea și amenajarea acestui dar de la natură ca pădure-parc/pădure urbană. Până când se va reuși obținerea fondurilor europene pentru acest proiect putem să facem câțiva pași înainte și, cu cheltuieli minime, să continuăm amenajarea potecilor pe care am început-o în anul 2014”.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*