Patru firme bistrițene au de recuperat milioane în cea mai mare insolvență din România

Patru firme bistrițene au de recuperat milioane în cea mai mare insolvență din România

Gigantul ROMCAB Târgu Mureș, unul dintre cei mai mari producători de cabluri din România, dă semne că și-ar putea reveni din a doua insolvență, cu creșteri spectaculoase de vânzări în 2019. Patru companii bistrițene stau la rând să recupereze în total peste 10 mil. lei, creanțe acceptate în dosarul de insolvență.

ROMCAB Târgu Mureș a intrat în insolvență în 2017, cu datorii ce depășesc 1 miliard de lei. În tabelul creditorilor, s-au aliniat și Art Investment&Management, GM Ecoinstal, Comat Trading și Teraplast, companii bistrițene care au derulat afaceri cu Romcab. Primele două sunt controlate de antreprenorul Emanoil Viciu și au de recuperat 0,8 respectiv 4,4 mil. lei. Ultima, cu Dorel Goia acționar principal, are de recuperat 4,7 mil. lei. Comat Trading (cu 15 acționari persoane juridice) are o creanță de 0,7 mil. lei.

Potrivit raportului Romcab pentru 2019, compania dă semne puternice de viață, deși e încă pe pierdere: “Pe fondul recăpătării încrederii colaboratorilor și redobândirii locului fruntaș pe piața internă de profil, dar și datorită reluării parteneriatelor cu clienții din Europa, vânzările de produse finite ale Romcab SA au înregistrat o creștere semnificativă de 62% în anul 2019 față de anul precedent, iar veniturile din vânzarea mărfurilor au crescut cu 137% față de anul 2018. În anul 2019, vânzările generate de cele două categorii de produse, respectiv producția finită și mărfurile, și-au menținut creșterea din perioadele precedente. Astfel, veniturile din vânzarea producției finite au înregistrat o apreciere semnificativă și au ajuns la nivelul de 446 mil. lei față de aceeași perioadă a anului precedent, în timp ce vânzările de mărfuri s-au situat la valoarea de 3,8 mil lei, marcând o creștere de 137% comparativ cu perioada anului 2018. Față de exercițiul financiar anterior, creșterea mai rapidă a cheltuielilor operaționale raportată la cea a veniturilor operaționale au generat o pierdere din activitatea curentă de 140 mil. lei.”

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*