Percheziții la Telciu. Se caută dovezi că s-a tăiat ilegal lemn din pădurile comunei

Percheziții la Telciu. Se caută dovezi că s-a tăiat ilegal lemn din pădurile comunei

Mai multe mașini de intervenție au ajuns în această dimineață la Telciu unde se fac percheziții în urma sesizărilor localnicilor cu privire la tăieri ilegale de păduri. Garda Forestieră a descoperit arbori tăiați ilegal în valoare de peste 460.000 de lei, spun surse locale. 

În această dimineață au loc 25 de percheziții la sediul Ocolului Silvic, la sediile unor operatori economici și la locuințele unor persoane bănuite de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, uz de fals și fals intelectual. 

„În această dimineață, polițiștii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud – Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, efectuează 25 de percheziții în județul Bistrița-Năsăud, la sediile unor operatori economici, sediul unui ocol silvic și locuințele unor persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, fals intelectual și uz de fals. Suportul de specialitate este asigurat de Direcția de Ordine Publică și Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.” a transmis Inspectoratul de Poliție Bistrița-Năsăud.

În data de 17 septembrie a anului în curs, Nelu Pop, unul dintre locuitorii comunei a dat publicității un raport al Gărzii Forestiere, în urma unui control efectuat timp de 3 luni pe o suprafață de aproximativ 15-20% din fondul forestier al comunei Telciu. Cu această ocazie s-au găsit arbori marcați în anul 2020 și s-au constatat tăieri ilegale de arbori în valoare de 462.000 lei.

”Ținând cont că noi, grupul de cetățeni am făcut voluntariat alături de Garda Forestieră, autoritățile publice nu au acordat sprijin, deoarece pădurile sunt administrate de primărie prin regim silvic, aceștia având obligația de a se implica. Controalele vor continua, dar am sesizat oprirea lor pentru aprovizionarea populației cu masă lemnoasă.” –  a scris Nelu Pop pe Facebook. 

Ocolul Silvic al comunei Telciu a fost înființat în anul 2002, iar în 2009 a fost reorganizat ca și Regie Autonomă de Interes local. Acesta administrează pădurile comunei Telciu în suprafață de 17573.5 hectare și prestează servicii de pază pentru persoane fizice și juridice.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*