Peste 70% din veniturile TeraGlass provin din exporturi. Produsele fabricii bistrițene ajung în 12 țări

Peste 70% din veniturile TeraGlass provin din exporturi. Produsele fabricii bistrițene ajung în 12 țări

Cifra de afaceri a TeraGlass, compania care deține portofoliul de tâmplărie termoizolantă al Grupului TeraPlast, a avut o creștere de 26% în 2018, în condițiile în care capacitatea de producție a companiei a fost ocupată în proporție de 90%.

Peste 70% din cifra de afaceri provine din activitatea de export, produsele TeraGlass ajungând anul trecut în 12 țări europene, precum Germania, Ungaria, Cehia, Austria, Slovenia sau Slovacia. De altfel, 60% dintre clienții TeraGlass sunt din străinătate. În România, produsele TeraGlass se comercializează în special în marile magazine de bricolaj.

„Rețeaua de distribuție a TeraGlass a ajuns să deservească lunar, la export, peste 500 de magazine, iar acest lucru a fost posibil doar ca urmare a construirii unor parteneriate de lungă durată, bazate pe încredere, calitate și promptitudine. Produsele TeraGlass sunt apreciate pe piața externă, iar investițiile în curs de implementare ne vor ajuta să răspundem cererii ascendente de pe piața internă și cea externă”, a declarat Lorant Sas, directorul general al TeraGlass.

Cu o experiență de peste 10 ani în domeniu, fabrica TeraGlass, localizată în municipiul Bistrița, produce ferestre și uși din PVC, paneluri și panouri ornamentale și confecții din aluminiu, având o capacitate anuală de peste 120.000 de unități. În prezent, compania are 125 de angajați.

În vederea extinderii capacității de producție, în 2018, TeraGlass a demarat un proiect finanțat prin schema de ajutor de stat, în valoare totală de 3,5 milioane de euro. Proiectul vizează crearea unui nou flux, complet automatizat, pentru producția ferestrelor și ușilor din PVC, proces ce va contribui la creșterea capacității de producție și a productivității muncii, suplinind cererea aflată în creștere.

Despre Grupul TeraPlast

Cu o tradiție de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este în prezent cel mai mare producător de materiale de construcții, cu capital românesc. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe șase linii de business: Instalații, Profile de tâmplărie, Granule, Panouri termoizolante, Fereste & Uși și Țiglă Metalică (prin brandul Wetterbest). Grupul TeraPlast a deschis în octombrie 2017 TeraSteel Serbia, prima fabrică aflată integral în proprietatea unei firme românești, inaugurată după 1990.

Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA – este listată la Bursa de Valori București, sub simbolul TRP. Acțiunile TeraPlast sunt incluse în indicii BET-BK, BET-XT, BET-XT-TR și BET-Plus.

Categories: Business in top

About Author