Platformă educațională online pentru toți elevii din Bistrița

Platformă educațională online pentru toți elevii din Bistrița

Viceprimarul Cristian Niculae anunță că în scurt timp elevii școlilor din Bistrița vor putea utiliza o platformă educațională online unde vor putea avea acces la cursuri. Platfoma fi de ajutor și pentru dascăli, dar și pentru părinți.

În această perioadă dificilă, am fost preocupat permanent în a găsi cea mai bună soluție pentru digitalizarea tuturor școlilor din Bistrița. În acest sens, în foarte scurt timp vom semna un parteneriat cu dezvoltatorul român de software Adservio și cu Telekom pentru ca toți elevii și profesorii din Bistrița să utilizeze platforma educațională Adservio atât în această perioadă dificilă de izolare, dar și pentru viitor dacă ea va da satisfacție.
În plus, toți partenerii implicați au fost de acord ca platforma sa fie utilizată GRATUIT până la sfârșitul acestui an școlar”
anunță viceprimarul Cristian Niculae.

Este bine de știut că folosind această platformă elevii pot participa online la cursuri, primesc și trimit teme și proiecte, sunt informați cu privire la notele pe care le primesc, pot accesa biblioteca online, pot crea grupuri de lucru pentru proiecte și chiar pot afla probabilitatea de a fi ascultat la orice materie.

În ceea ce îi privește pe dascăli, platforma este foarte interactivă, asigurând o mai bună comunicare între elevi și cadrul didactic, se pot da teme pentru acasă sau proiecte, cu deadline și cu trimiterea de materiale suport (lecții, imagini, videouri), aplicația va genera rapoarte și statistici atât pe activitățile școlare, cât și pentru cele extra-școlare.

Platforma va putea fi utilizată chiar și de către părinți. Aceștia pot afla în timp real notele, absențele și activitatea școlară a copilului lor, au acces la statistici prin care pot monitoriza evoluția școlară a copilului, pot lua legătura ușor cu orice cadru didactic al școlii implicat în educația copilului.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*