Portal informatic și investiții în imobiliare pentru cei din diaspora

Portal informatic și investiții în imobiliare pentru cei din diaspora

În urma întâlnirii care a avut loc astăzi la Primăria Bistrița și la care au fost invitați reprezentanții diasporei, viceprimarul Cristian Niculae a prezentat, alături de invitații săi, o listă de proiecte cu care ar vrea sa îi atragă acasă pe bistrițenii plecați la muncă în străinătate.

Întrunirea a avut loc în sala de ședințe a Primăriei și alături de Niculae au fost doi ambasadori ai asociației RePatriot, Traian Buia și Vasile Lupșa și antreprenorul Adrian Solcan.

“RePatriot poate să ajute print-o rețea de contacte bune și cel mai mult cred că poate să inspire de la persoanele care sunt member RePatriot, ambasadorii Repatriot, care prin exemplul lor nu pot să convingă pe nimeni sa se întoarcă acasă, ci pur și simplu își expun experiența lor și suntem la dispoziția oamenilor care vor să ceară detalii suplimentare despre cum ne simțim noi acasă, ce am găsit acasă, dacă așteptările pe care le aveam când ne-am întors acasă s-au adeverit sau nu”, a declarat în cadrul întâlnirii de astăzi ambasadorul RePatriot, Vasile Lupșa.

Dacă Buia, Lupșa și Solcan au vorbit despre experiențele lor în străinătate și despre reîntoarcerea în orașul natal, susținând că totuși acasă e mult mai bine decât în străinătate, viceprimarul Niculae a vorbit despre oportunități.

Acesta a prezentat unul dintre planurile pe care le are pentru a-i atrage pe românii din diasporă înapoi acasă. El a vorbit despre concesionarea a 22 de hectare de teren care acum sunt în subordinea Liceului Agricol Bistrița și care de ani de zile sunt nefolosite. Niculae propune construirea pe acel teren a unui cartier pentru tineri și unde terenul să poată fi concesionat pe 73,5 ani sau chiar cumpărat.

“Ar vi două variante: loturi de 500 mp unde tariful să fie de 500 lei/an sau loturi de 300 mp cu tarif de 300 lei/an”, a declarat la întâlnirea de astazi viceprimarul Cristian Niculae.

În sprijinul celor care vor să se întoarcă acasă, tânărul antreprenor Adrian Solcan, ajutat de câțiva prieteni, a creat un portal cu informații utile. Infobistrita.ro este un site unde se găsesc informatii împărțite pe nouă categorii: sănătate, autorități locale, educație, mediu înconjurător, rețele utilitați, utile, business, resurse umane și timp liber.

 

Categories: Local

About Author