Povestea antreprenoarei care a construit 5 ha de piscine, printre care Primus (Sg. Băi) și Aqua Parc (Prundu B.)

Povestea antreprenoarei care a construit 5 ha de piscine, printre care Primus (Sg. Băi) și Aqua Parc (Prundu B.)

În 2008, Daniela Marișcu a decis să renunțe la job-ul pe care îl avea și să intre în afaceri alături de soțul ei. Astfel, a renunțat la funcția de director comercial al unei companii din domeniul metalurgiei, poziție care îi aducea un salariu lunar de câteva mii de euro, și s-a alăturat soțului ei în construcția de piscine și parcuri acvatice.

Așadar, în plină criză economică, a înființat Aquatica Experience, companie care anul trecut a raportat o cifră de afaceri de 6 mil. lei, în creștere cu 27% față de 2018.

“Noi spunem că suntem creatori de bucurie profitabilă. Dacă înțelegem toți că avem șansa să creăm de la zero o industrie extrem de profitabilă în alte părți ale lumii, poate că ne vom juca bine cartea chiar la nivel mondial ca țară”, explică Daniela Marișcu.

Aquatica Experiece este o afacere pornită cu 300.000 euro, bani investiți în mare parte în crearea unei echipe și a intrumentelor necesare unui work-flow eficient. Din acești bani, o parte au fost investiți într-o aplicație IT menită să faciliteze activitatea echipei de proiectare prin cloud – sharing securizat, astfel încât să se poată lucra pe un proiect de oriunde din lume, folosindu-se în timp real de informațiile tuturor specialităților implicite proiectului.

Afacerea Danielei Marișcu a avut succes și în ultimii ani a construit aproximativ 5 hectare de piscine și 1 kilometru de tobogane. Antreprenoarea a fost implicată într-o mulțime de proiecte importante în țară, iar printre acestea se numără și două din județul Bistrița-Năsăud: Primus din Sângeorz Băi (aflat acum în construcție) și Aqua Parc din Prundu Bârgăului. Aquatica Experience a fost implicată și într-un proiect desfășurat la Beclean, mai exact la Băile Figa.

Aquatica Experience a ajuns și peste hotare și recent compania a semnat un contract în Thailanda.

“Ne dorim să construim cât mai mult din ceea ce proiectăm, întrucât de la expertiza practică a pornit totul. Realizarea unui proiect de tip aqua parc sau parc tematic de la concept la operare durează aproximativ 2-3 ani în România, în condiții corespunzătoare de finanțare, iar aceasta este o situație fericită comparativ cu Europa, unde doar perioada de autorizare este de 2-3 ani”, mai spune Daniela Marișcu.

Daniela Marișcu face parte și dintre jurații de la show-ul de televiziune “Arena leilor”, emisiune difuzată de PRO TV.

 

Categories: Un antreprenor

About Author