Povestea Vinului în Mocănița Transilvaniei – ediția II, va fi sâmbătă la Teaca

Povestea Vinului în Mocănița Transilvaniei – ediția II, va fi sâmbătă la Teaca

Turiștii și iubitorii de vinuri sunt așteptați sâmbătă în Gara Mocăniței Transilvaniei (Teaca) unde va avea loc cea de-a doua ediție a evenimentului “Povestea Vinului în Mocănița Transilvaniei”. Asociația “Mocănița Transilvaniei” este cea care organizează evenimentul și speră că în curând vor putea invita turiștii și la o plimbare cu mocănița. 

“Îți place vinul bun? Și nouă! Așa că te invităm într-o sâmbătă tomnatică pe plaiurile colorate ale Transilvaniei, într-un cadru inedit – Gara Mocăniței Transilvaniei din Teaca – să ne bucurăm împreună de rodul acestor meleaguri produse cu perseverență și pasiune de oameni deosebiți care au reușit în ultimii ani să readucă pe masa noastră vinurile celebre din Podgoria Lechința”, anunță cei de la Asociația “Mocănița Transilvaniei”.

Cei care răspund “Da” invitației vor putea degusta vinuri premiate de la cramele Casa Valea Ascunsă, Casa de Vinuri Zaig, Lechburg, Crama Jelna, Crama Vie-Vin Lechința, Liliac Winery și Crama Harșian.

Vagoanele mocăniței vor oferi o atmoseră numai bună pentru degustarea vinului preferat, dar și pentru a auzi povestea mocăniței și planurile de viitor pe care le au cei care luptă să o salveze. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 12.00, iar organizatorii s-au gândit chiar și la șoferii care nu vor putea degusta licoarea lui Bachus. Aceștia vor putea cumpăra vin, la preț de producător.

Asociația “Mocănița Transilvaniei” vrea să amenajeze un mic muzeu cu fotografii și unelte folosite în trecut la calea ferată.

” Împreună avem o viziune comună de a dezvolta zona printr-un proiect autentic care să pună în valoare ceea ce avem mai valoros: cultura. Iar când spunem cultură ne referim la un adevărat monument istoric reprezentat de o cale ferată și un traseu spectaculos de mocăniță construit acum mai bine de 100 de ani, precum și de cultura cultivării vinului, recunoscut în întreaga lume drept “Vinul Împăraților de la Viena“. Pentru moment organizăm acest eveniment în gară, deoarece infrastructura feroviară are nevoie de reabilitare, însă visăm ca într-o zi “Povestea Vinului în Mocănița Transilvaniei” să o spunem în timpul calătoriei cu trenul cu abur pe colinele însorite ale Transilvaniei“, mai spun reprezentanții Asociației “Mocănița Transilvaniei”.

Categories: Local

About Author