Primăria Bistrița cere finanțare pentru 8 proiecte prin Programul „Anghel Saligny”
Consiliul Local Bistrița aprobă astăzi, într-o ședință de îndată, cererile de finanțare pentru 8 proiecte pe care municipalitatea vrea să le realizeze prin programul guvernamental „Anghel Saligny”.
Prin programul guvernamental „Anghel Saligny”, municipalitatea vrea să realizeze mai multe proiecte în zona străzii Tărpiului:
Modernizarea și reabilitarea străzii Tărpiului – 2,73 km (16,1 milioane lei)
Lucrările vor fi efectuate pe o suprafață de 2,73 km și implică reabilitarea, modernizarea și remodelarea străzii prin refacerea întregii structuri rutiere, amenajarea trotuarelor și a pistelor de biciclete, reamenajarea parcărilor existente, a stațiilor de autobuz, precum și realizarea unei rețele de canalizare pluvială, reabilitarea podului existent, înlocuirea instalației de iluminat public existentă, reamenajarea acceselor la proprietăți și realizarea unei canalizații subterane pentru cabluri de curenți slabi.
Amenajare de străzi în zonele noi – etapa 3 – 2,75 km (9,7 milioane lei)
Amenajare de străzi în zonele noi – etapa 4 – 4,47 km (16,3 milioane lei)
Amenajare de străzi în zonele noi – etapa 5, lot 1 – 7,19 km (24 milioane lei)
Amenajare de străzi în zonele noi – etapa 5, lot 2 – 4,97 km (17,8 milioane lei)
Pasaj rutier subteran str. Gării – str. Tărpiului (43,1 milioane lei)
Se dorește realizarea unui pasaj subteran de 450 m lungime și 7 m lățime, pe sub calea ferată care va lega zona de SV str. Gării, str. Rodnei, Aleea Trandafirilor şi zona de NE str. Tărpiului, str. Industriei.
Dezvoltarea infrastructurii edilitare, de tip apă și apă uzată în zonele urbane funcționale – etapa 1 (23,9 milioane lei)
Dezvoltarea infrastructurii edilitare, de tip apă și apă uzată în zonele urbane funcționale – etapa 2 (9 milioane lei)
Se plănuiește extinderea rețelei de alimentare cu apă și a rețelei de canalizare în zonele noi de locuințe.
Prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”, fiecare județ poate primi finanțare în valoare de cel puțin 140 de milioane de lei, iar pentru fiecare reședință de județ sunt prevăzute alocări de minim 43 milioane de lei. Comunele pot primi minim 4 milioane de lei, iar orașele 7 milioane de lei.