Primăria Bistrița cere finanțare pentru un parc solar de 4 MWh la Sărata

Primăria Bistrița cere finanțare pentru un parc solar de 4 MWh la Sărata

Primăria Bistrița vrea să construiască un sistem fotovoltaic cu o capacitate de aproape 4MW lângă Parcul Industrial de la Sărata, o investiție de 25,3 mil. lei pentru care se caută finanțare la Ministerul Energiei.

Ministerul Energiei va lansa în data de 15 noiembrie 2023 apelul de proiecte pentru proiecte de investiţii în capacităţi noi de producere pentru autoconsum a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană, solară sau hidro. Bugetul alocat apelului de proiecte este de 500.000.000 euro, iar ajutorul financiar nerambursabil nu poate depăşi 10.000.000 euro.

Sesiunea de depunere a proiectelor se va deschide curând, drept pentru care Primăria Bistrița s-a grăbit să întocmească documentanțiile necesare, inclusiv trecerea proiectului prin Consiliul Local, lucru care s-a întâmplat ieri, 14 noiembrie a.c.

Implementarea proiectului se va realiza pe un teren încadrat în categoria „pășune” amplasat în extravilanul municipiul Bistrita, localitatea componentă Sărata. Terenul propus are o suprafață totală de 47.593 mp, și nu este grevat de sarcini.

Centrala fotovoltaică va fi alcătuită dintr-un număr de 7.336 module PV și va avea o capacitate de 3.961,44 kWp (adică 3,96MWp).

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*