Primăria Bistrița împarte 1.000 de dozatoare cu dezinfectant pentru mâini

Primăria Bistrița împarte 1.000 de dozatoare cu dezinfectant pentru mâini

Dozatoarele urmează să fie montate la scările blocurilor de locuințe din Bistrița, iar municipalitatea anunță că de acest lucru vor trebui să se ocupe asociațiile de locatari/proprietari. Primăria vrea să mai comande 500 de deozatoare pentru ca fiecare scadă de bloc din oraș să aibă un astfel de sistem.

Dozatoarele au fost comandate în urmă cu aproximativ 3 săptămâni și conducerea Primăriei Bistrița a decis că acestea vor fi distribuite asociațiilor de locatari/proprietari care vor trebui să se ocupe de montarea acestora.

“Aparatele pot fi ridicate de la sediul Serviciului de Protecție Civilă și Voluntariat pentru Situatii de Urgență, situat pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea nr. 15. De montarea acestora se vor ocupa reprezentanții asociațiilor de proprietari, Primăria Bistrița urmând să se ocupe de montarea acestor dispozitive la blocurile ANL și la blocurile sociale”, a explicat pentru BistrițaBusiness viceprimarul Cristian Niculae.

Toate dozatoarele vor fi încărcate cu dezinfectant pentru mâini după ce vor fi montate, iar soluția va fi pusă la dispoziție de către Primăria Bistrița.

După o primă golire de reîncărcare vor trebui să se ocupe tot cei de la asociațiile de proprietari”, a mai precizat Cristian Niculae.

Ordonanța militară numărul 8 face referire la montarea unor astfel de sisteme la toate scările de blocuri de locuințe.

“Se recomandă autorităților administrației publice locale și proprietarilor, persoane fizice sau juridice, să monteze dispozitive cu soluții dezinfectante la intrările în imobilele cu destinația de locuințe colective și să dezinfecteze periodic lifturile, casa scărilor și celelalte spații comune din interiorul acestor imobile”, scrie în ordonanța militară.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*