Primăria Bistrița montează 4 stații de încărcare a mașinilor electrice. Vezi unde!

Primăria Bistrița montează 4 stații de încărcare a mașinilor electrice. Vezi unde!

Compania AGO PROIECT ENGINEERING din Cluj a câștigat licitația organizată de Primăria Bistrița pentru furnizarea și montajul a 4 stații de încărcare a autovehiculelor electrice.

Valoarea totală a contractului semnat este de aproape 543.000 lei, stațiile urmând a fi instalate în următoarele locuri: B-dul Republicii, nr.75; Parcarea din Piața Petru Rareș, nr.1, Parcarea din str. Alex. Odobescu, nr.17A; Parcarea din str. Vasile Conta, nr.1.

“În ultimii ani s-a înregistrat o creștere puternică a numărului de autovehicule cu propulsie electrică la nivelul municipiului Bistrița (…) de la 10 buc în anul 2019 la 145 buc în anul 2021. Deoarece nu există o structură organizată și funcțională la nivelul județului Bistrița-Năsăud, existând doar 2 stații autorizate de reîncărcare, Ministerul Mediului prin Agenția Fondului de Mediu a promovat programe prin care se asigură finanțarea pentru achiziția și montajul la nivelul municipilor de județ a cel puțin 4 statii de reîncărcare a acumulatorilor autovehiculelor electrice. “ – se arată în caietul de sarcini al licitației.

Municipiul Bistrița a depus în luna martie 2020 cererea de finanțare prin care a aplicat la ” Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi prin promovarea infrastructurii pentru vehicule de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic”. Cererea de finanțare a fost ulterior aprobată.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*