Primăria Bistrița urnește proiectul incubatorului de afaceri inteligente, bugetat în 2024 cu peste 3 mil. euro

Primăria Bistrița urnește proiectul incubatorului de afaceri inteligente, bugetat în 2024 cu peste 3 mil. euro

Primăria Bistrița a lansat licitația pentru serviciile de proiectare a viitorului parc de specializare inteligentă din Viișoara, care va purta denumirea de Bistrița Industrianova Hub. Investiția finală va fi de cca. 15,5 mil. lei.

“Municipiul Bistrița nu deține la această data un parc de specializare inteligentă în vederea realizării de materiale noi și tehnologii de producție avansate, cu un accent pe durabilitate și eficiență energetică, care să ofere o gamă largă de servicii și facilități pentru companii, cercetători și antreprenori“ – arată, Primăria, în justificarea proiectului.

După proiectare, investiția va fi pusă în practică în Viișoara, în apropierea blocurilor ANL, pe o suprafață totală de teren de peste 4 hectare. Concret, pe 500 mp de teren va fi construită o clădire pentru incubarea unor afaceri noi din domeniul tehnologiei sau inovatoare. Apoi, vor fi amenajate parcele de teren de cca. 250-350 mp, unde firmele respective își vor putea construi sedii proprii și spații de cercetare/producție. În proiect se vorbește de aproximativ 15 firme rezidente. Va fi construit apoi un mini parc fotovoltaic, pentru asigurarea consumului de energie electrică din surse proprii, regenerabile, dar și un sistem de iluminat inteligent. În incintă, vor exista alei de acces, parcări, spații verzi. “Bistrița IndustriaNova Hub își propune să devină un centru de inovare multidisciplinar, care să sprijine dezvoltarea de soluții tehnologice avansate în multiple domenii” – spune Primăria.

Licitația pentru proiectare și documentații va avea loc în 7 martie a.c., contractul fiind estimat la 226.000 lei.

Investiția finală este estimată la 15,5 mil. lei, iar finanțarea apare în Bugetul orașului pentru 2024.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*