Primăria cere acordul de mediu pentru stația de încărcare a autobuzelor electrice de la Unirea

Primăria cere acordul de mediu pentru stația de încărcare a autobuzelor electrice de la Unirea

Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud a primit din partea Primăriei o solicitare de obținere a acordului de mediu pentru “Instalație de racordare a stației de încărcare rapidă din cadrul obiectivului LINIA VERDE de transport cu motor electric sau hibrid cu normă de poluare redusă”.

Stația de încărcare va fi amplasată în Unirea, de unde va porni Linia Verde. Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul A.P.M. Bistriţa-Năsăud, din municipiul Bistriţa, str. Parcului, nr. 20 şi la sediul Primăriei.

Proiectul Linia Verde prevede reabilitarea infrastructurii rutiere, pe o rută nouă de transport public, care traversează orașul de la est la vest, prin centru, operată cu vehicule electrice. Pe lângă crearea rutei noi de transport public (Unirea – Calea Moldovei – Gen. G. Bălan – Bistricioarei – Piața Petru Rareș – Piața Unirii – Dornei, Gh. Șincai-Independenței – Libertății – Viișoara) operat cu vehicule electrice, proiectul prevede modernizarea părții carosabile şi a zonelor adiacente, prin remodelarea parcărilor, trotuarelor, spațiilor verzi, și a pistelor de cicliști. Proiectul mai implică achiziţia de autobuze electrice (10 bucăți), staţii de încărcare de capăt, staţie de încarcare mobilă, staţii de încărcare pentru autobuzele electrice în depou. În total, vor fi amenajate 42 de stații de autobuz curente și două stații terminale.

Licitația de execuție a lucrărilor a fost adjudecată în 29 septembrie de compania MIS Grup, unul dintre cei mai mari constructori locali.

Categories: Bursa, Life & Style, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*