Primăria investește 4,3 milioane într-un Ski Lift pe pârtia Cocoș

Primăria investește 4,3 milioane într-un Ski Lift pe pârtia Cocoș

Primăria Bistrița caută o firmă care să proiecteze, să aducă și să monteze un teleschi în Wonderland. Bugetul pe care municipalitatea îl pune la bătaie depășeste 400.000 de lei.

Potrivit informațiilor de pe site-ul Primăriei Bistrița se caută o firmă care să se ocupe de serviciile de proiectare, furnizare, montaj și punere în funcțiune a unei instalații de transport persoane tip teleschi.

“Ski Lift” este un echipament pe care Primăria Bistrița îl vrea în Wonderland, pe Pârtia Cocoș. Bugetul pentru această investiție este de 427.965 de lei, iar municipalitatea așteaptă oferte.

O licitație a avut loc în august însă nu a fost depusă nicio ofertă, astfel că autoritățile locale se văd nevoite să organizeze o nouă licitație, data acesteia fiind deja stabilită pentru luna decembrie.

Teleschiul va avea o lungime de 400 m și va fi dotat cu dispozitive de tractare fixă pe cablu. Instalația va fi prevăzută cu o stație inferioară la cota 419 m  și cu o stație superioară la cota 467 m. Pe cablurile de teleschiului se vor fixa cablurile de tractare ale schiorului, cu element de prindere de tip taler.

Finalizată în urmă cu trei ani, pârtia Cocoș din Unirea este de categorie mediespre ușoară, are 1,3 km lungime și pornește de la 676 m altitudine. Este dotată cu un telescaun cu patru locuri, noctură și tunuri de zăpadă.

Categories: Local

About Author