Primăria oferă bistrițenilor aplicația iReport, cu care pot să reclame probleme din oraș

Primăria oferă bistrițenilor aplicația iReport, cu care pot să reclame probleme din oraș

Bistrițenii care vor să facă reclamații sau sesizări cu privire la problemele punctuale surprinse în oraș, sunt invitați să utilizeze aplicația mobilă iReport Bistrița. Aceasta poate fi descărcată în telefon.

Aplicația iReport Bistrița este pusă la dispoziția cetățenilor din Mun. Bistrița încă din luna iulie a anului în curs. Aceasta este gratuită și funcționează pe toate domeniile de competență ale Primăriei. Bistrițenii cu spirit civic care vor să semnaleze probleme punctuale din diferite zone ale orașului, o pot face acum direct de pe mobil sau tabletă. 

Se pot semnala diverse probleme legate de gropile în asfalt, resturi menajere aruncate la întâmplare, dar și disfuncționalități ale iluminatului public, ale semafoarelor sau vehicule abandonate. 

Sesizările trebuie însoțite de o fotografie, descrierea clară a problemei și adresa sau localizarea GPS. Astfel, reclamanții ajută autoritățile locale la identificarea exactă și mai rapidă a locației incidentelor. 

Însă asta nu e tot. Pe aplicația iReport Bistrița cetățenii pot vota și cele mai frumoase grădini și balcoane cu flori din oraș, în cadrul concursului Bistrița Verde. Înscrierile la concurs s-au încheiat în 9 septembrie, cu un total de 14 participanți. Imaginile trimise la cele trei categorii de concurs sunt supuse votului comisiei de evaluare – 75% din valoarea finală, și a cetățenilor – 25%.

iReport Bistrița face parte pachetul de aplicații online ale portalului Web și se dorește a fi o platformă de comunicare directă cu cetățenii. 

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*