Primăria Petru Rareș a finalizat cadastrul general și începe distribuirea a 5.284 de cărți funciare

Primăria Petru Rareș a finalizat cadastrul general și începe distribuirea a 5.284 de cărți funciare

Primăria Petru Rareș a finalizat procesul de cadastru la nivelul comunei și urmează să împartă cetățenilor 5.284 de extrase de carte funciară. Proiectul a fost derulat în parteneriat cu OCPI, a costat cca. 240.000 euro și a fost finanțat din fonduri europene.

„După 135 de ani, avem din nou o evidență clară a proprietăților la nivelul comunei: terenuri intravilane și extravilane, locuințe, alte tipuri de imobile. În următoarele săptămâni vom împărți cetățenilor cele aproape 5.300 de extrase de carte funciară, rezultate în urma cadastrului. A fost un proces laborios, a durat 3 ani, în care am avut de găsit soluții la peste 1500 de contestații, dar în cele din urmă totul a ieșit bine. Cred că suntem între primele 5-6 comune din județ care au finalizat cadastrul. De acum, totul devine mai ușor, atât pentru cetățeni cât și pentru eventualii investitori, care vor să facă afaceri în comuna noastră. Până acum, fără extrase de carte funciară, nu puteai realiza mai nimic, nici măcar o conectare la rețeaua de apă.” – a declarat Ionel Ropan, primarul comunei Petru Rareș.

“Trebuie să felicităm administrația locală din Petru Rareș care a reușit să mobilizeze cetățenii în acest proces și care a purtat o comunicare eficientă cu aceștia și cu cele două firme din București care au derulat procesul de cadastru. A fost o lucrare dificilă, ne bucurăm că s-a finalizat și cetățenii sunt mulțumiți! Până acum au mai fost finalizate lucrări similare în Lechința, Poiana Ilvei, Ilva Mică și Romuli. Urmează Prundu Bârgăului și Teaca!” – a spus și Emil Mănăsturean, directorul OCPI Bistrița.

„E o chestiune majoră că după 135 de ani avem din nou o cadastrare aici. Practic, se deschide un nou capitol în viața comunei Petru Rareș. A fost nevoie să vină un primar superactiv și căruia îi pasă de concetățenii lui. Până la urmă, scopul nostru, al celor din administrație, este să fim în slujba oamenilor, iar Ionel Ropan face exact acest lucru. Văd aici o administrație locală căreia îi pasă și vă spun, în calitate de subprefect al județului, sunt multe administrații cărora nu le pasă. În viitorul mandat, domnule primar, vă doresc să atrageți cât mai mulți investitori în comună, care să dezvolte afaceri, să plătească impozite, ca să aveți un buget cât mai mare la Primărie. Acesta e viitorul, primarii trebuie să atragă cât mai multe investiții private!” – a spus Ioan Zăgrean, subprefectul județului.

Categories: Brands, Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*