Primăria Petru Rareș are gata un proiect prin care va asfalta 80% din totalul străzilor

Primăria Petru Rareș are gata un proiect prin care va asfalta 80% din totalul străzilor

Primăria Petru Rareș are în faza de avizare la Agenția pentru Protecția Mediului un proiect de investiții în valoare de 29,6 milioane lei, prin care vrea să asfalteze 33 de ulițe din comună, adică 80% din totalul drumurilor de pământ.

“Noi am pregătit câteva proiecte majore, care la momentul deschiderii finanțărilor, fie ele prin programul Anghel Saligny, fie prin PNRR, să fie depuse urgent! Acesta cu drumurile este cel mai mare ca valoare pentru comuna noastră. Practic vom rezolva aproape în totalitate situația drumurilor comunale” – a spus, pentru Bistrița Business, primarul Ionel Ropan.

În paralel, licitația pentru introducerea canalizării în Petru Rareș și în câteva comune alăturate este în faza de evaluare financiară, urmând ca în cursul acestei luni să fie desemnat un câștigător.

Noi estimăm ca din luna februarie, să avem utilaje în teren, care să lucreze la canalizare, pentru ca ulterior să venim cu asfaltarea, prin proiectul dedicat drumurilor. În a treia etapă, va veni introducerea gazului, iarăși un proiect major, în valoare de 27 mil. euro, derulat împreună cu alte 4 comune din jur. Cred că în următorii 3-5 ani vom vedea rezultate spectaculoase în Petru Rareș, după ce atâtea decenii cetățenii nu au văzut nicio îmbunătățire în infrastructura locală” – a adăugat Ropan.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*