Primăria vrea să interzică petardele în oraș, de anul viitor

Primăria vrea să interzică petardele în oraș, de anul viitor

Începând de anul viitor, Primăria Bistrița va interzice vânzarea pe domeniul public, a petardelor și artificiilor, a spus primarul Ioan Turc în ședința Consiliului Local de marți, după ce consilierul municipal UDMR Mathe Atilla a dat ca exemplu situația de la Constanța. 

”Deși la noi în oraș se comercializează aceste obiecte pirotehnice, vreau ca Poliția Locală să aibă toleranță zero față de cei care se distrează cu petarde, artificii și alte substanțe inflamabile, să aplice amenda maximă posibilă fiindcă există nu numai riscul cazului de la Constanța, dar e și deranjant când unii se pun seara în pat, iar alții sub geamul lor pușcă petarde. Este deranjant atât pentru copii, cât și pentru animalele de companie care aud sunetele”, a spus Mathe Atilla.

Primăria Bistrița nu va mai da autorizație pentru vânzarea obiectelor pirotehnice. 

”Din experiența anilor trecuți știu că, și dacă nu se dă autorizație, ele se vând ilegal, pe sub mână. E nevoie și de urmărirea traseului acestor materiale pirotehnice dacă ajungem la concluzia că ele sunt indezirabile. Eu cred că ele creează disconfort, este o realitate, plus că s-a văzut și la Constanța ce riscuri presupune folosirea acestor petarde. Nu vom mai acorda autorizații pentru comercializare.” a răspuns primarul.

În cadrul ședinței Consiliului Local s-a dat ca exemplu situația de la Constanța, în care un bloc întreg a ars de la niște petarde. Conform imaginilor unei camere de supraveghere, doi copii au aruncat petarde sub o mașină, focul izbucnind rapid și extinzându-se până la ultimul etaj. 

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*