Primarul Sucevei: Constructorul MIS Grup e în grafic cu Sala Polivalentă, încheiem etapa de fundații!

Primarul Sucevei: Constructorul MIS Grup e în grafic cu Sala Polivalentă, încheiem etapa de fundații!

Sala Polivalentă din Suceava, pe care o construiesc bistrițenii de la MIS Grup, va fi încălzită cu sisteme de pompe apă-sol și panouri fotovoltaice. Noua soluție tehnică, prin care costurile au crescut cu cca. 3 mil. euro, a fost aprobată recent de Compania Națională de Investiții, care finanțează lucrarea.

Solicitarea de a renunța la încălzirea cu gaze naturale a venit din partea Primăriei Suceava, beneficiarul obiectivului. Primarul Ion Lungu a declarat că s-a speriat în 2022 de prețurile la care a ajuns gazul și a cerut soluții tehnice alternative. CNI a aprobat varianta cu încălzirea din surse regenerabile. “Sperăm ca această întârziere, cauzată de schimbarea soluției, să nu împiedice constructorul să își îndeplinească termenele. Suntem în grafic. Proiectarea e gata. S-au turnat deja primele fundații. Se lucrează intens pe șantier. Sperăm ca în acest an să prindă contur Sala Polivalentă din Suceava. Săptămânal vom avea comandamente de lucru la fața locului”, a declarat Lungu. Până la sfârșitul anului 2024 vom avea lucrarea gata!“ – a mai spus Lungu.

Sala Polivalentă din Suceava, o investiție de cca. 39 mil. euro, va avea 5.000 de locuri și va fi amplasată la ieșirea din Suceava spre Fălticeni, în spatele magazinului METRO.

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*