Primul pas concret spre extinderea UPU din Spitalul Județean. O licitație ca la carte

Primul pas concret spre extinderea UPU din Spitalul Județean. O licitație ca la carte

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud caută o firmă de consultanță care să pregătească aplicația de finanțare pentru extinderea și dotarea UPU (Unității de Primiri Urgențe) din cadrul Spitalului Județean. Licitația a fost anunțată azi și pentru prima data criteriile de atribuire sunt mult mai complexe decât clasicul “preț cel mai scăzut”.

 ”Având în vedere numărul din ce în ce mai mare al pacienților, lipsa spațiilor necesare și nevoia de asigurare a condițiilor/aparaturii medicale la standardele actuale, se intenționează extinderea, modernizarea și dotarea UPU” (…) și ”solicitarea unei finanțări nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014-2020”, se arată în caietul de sarcini al licitației. Durata estimată a contractului este de 30 de zile, iar valoarea estimată a serviciilor e de 70.588 lei fără TVA. Criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate-preț, cu punctaj oferit pe diverse cerințe. Astfel, prețul ofertei va însemna 30%, prezentarea metodologiei de prestare a serviciilor va reprezenta 40%, experiența experților în proiecte similare are o pondere de 10%, iar numărul cererilor de finanțare depuse și aprobate prin POR va însemna 20%. Punctajul total va fi calculat însumând punctajele obținute la fiecare dintre cele patru criterii. Ofertele pot fi depuse până în 10 ianuarie 2018.

În septembrie 2017, BistritaBusiness.ro a anunțat că UPU Bistrița se află pe lista celor patru unități cu acest profil care pot accesa finanțări de până la 1,5 mil. euro prin POR (Programul Operațional Regional) pentru reabilitare și dotări.

Cele patru unități UPU aflate în această situație sunt cele din cadrul spitalelor de urgenţă din Bistrița, Zalău, Satu-Mare și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj Napoca.

Categories: Local

About Author